Unul dintre cei mai bogați oameni din SUA, răpus de coronavirus. A fost apropiatul lui Donald Trump

Publicat: 13/04/2020 | 19:25

Unul dintre cei mai de succes dezvoltator imobiliar din New York și totodată finanțator al Partidului Republican, Stanley Chera, a murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus.

Informațiile au fost confirmate, duminică, pentru CNN, o sursă apropiată de Chera. Vestea morții omului de  afaceri , în vârstă de 78 de ani, a fost confirmată de jurnalistul Yashar Ali.

Proprietar de clădiri celebre

Cariera în imobiliare a lui Chera a început când a demarat achiziția unor clădiri care să găzduiască magazinele copiilor săi, holdinguri care au devenit ulterior Crown Acqusitions.

Apoi, compania sa axat exclusiv pe imobiliare. Grupul Crown include unele din cele mai cunoscute proprietăți din New York, precum The St. Regis New York și Cartier Mansion.

Apropiat de-al președintelul american

Chera a fost bun prieten cu președintele Donald Trump. În intervalul 2016-2019, Chera a donat peste 400.000 de dolari președintelui, pentru President Inc. și Trump Victory.

Magnatul imobiliar l-a prezentat pe Trump în cadrul Paradei de Ziua Veteranilor din noiembrie 2019, desfășurată la New York, denumindu-l „prietenul lui drag”. „Un tip extraordinar, care a fost alături de mine încă de la început”, l-a lăudat Trump pe Chera.

The New York Post a scris despre spitalizarea lui Chera, din cauza coronavirusului, în 24 martie 2020.

Luna trecută, Trump a vorbit despre un prieten care se luptă „visceral” cu coronavirus și se află în comă. Se pare că președintele SUA se referea chiar la Chera.

Un filantrop discret

Familia lui Chera nu a discutat public despre prietenia dintre președintele Trump și Chera sau despre moartea omului de afaceri.

Chera a fost totodată un mare filantrop, care a finanțat cantine pentru săraci și copiii cu dizabilități. Antreprenorul a fost unul dintre fondatorii ONG-ului Sephardic Community Center din Brooklyn.

Acesta „a fost un om foarte special, iubit de toți”, a anunțat centrul social într-o declarație. „Devotamentul său pentru atât de mulți oameni din instituțiile noastre este de neegalat”.