Unde se vor putea vaccina românii anti-covid. Premierul Ciucă: „Avem 995 de centre de vaccinare. Știm și numele șoferilor”

Publicat: 23/12/2020 | 09:40

Autoritățile anunță că toate protocoalele au fost stabilite și în 27 decembrie începe vaccinarea primelor 4.500 de cadre medicale din spitale de primă linie, care s-au și înscris pe listă.

Potrivit spuselor premierului interimar, Nicolae Ciucă, în România vor fi 995 de centre de vaccinare, iar cei care se ocupă de întreg procesul spun că este cunoscut totul în detaliu.

Citește și: Gheorghe Turda, testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2: “Am răcit și la plâmâni”. Cum se simte artistul și unde va petrece sărbătorile

„Ne-am dus în asemenea detaliu, încât știm inclusiv mașina și numele șoferului care transportă aceste vaccinuri”, a spus Nicolae Ciucă la TVR.

„Sunt stabilite cerințele și condițiile pentru fiecare centru în parte, este asigurat personalul de vaccinare, este asigurat personalul de supraveghere, tot ceea ce avem nevoie. Și avem două elemente foarte importante pe care noi astăzi (marți – n.r.) le-am dezbătut un pic.

Este vorba de folosirea mijloacelor digitale de evidență și monitorizare a populației care dorește să se înregistreze pentru vaccinare și în monitorizarea ulterioară”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Vaccinarea începe pe 27 decembrie

Premierul interimar a spus că în 26 decembrie ajung în țară primele 10.000 de doze de vaccin, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din cele 10 spitale de primă linie.

„Vor fi folosite 4.500 de doze. Vor fi vaccinate 4.500 de persoane din acest lot de 10.000, păstrând doza de rapel pentru a fi efectuat după 21 de zile. Îmi spunea domnul dr. Gheorghiță (coordonatorul campaniei – n.r.) că avem deja 4.500 înscriși (…). Tot personalul care lucrează pe spitale COVID și suport-COVID este undeva la 65.000 de oameni”, a mai spus premierul interimar.

Nu rata: Anunțul făcut de Raed Arafat. De ce este periculoasă pentru copii noua tulpină de coronavirus