Unde s-ar fi izolat Kim Jong-Un de frică să nu fie infectat cu COVID-19. Imaginile satelitare l-ar fi dat de gol. FOTO

Publicat: 30/04/2020 | 10:45

Kim Jong-Un ar fi în viață și s-ar fi retras, pentru a nu risca să fie infectat cu COVID-19, în orașul port Wonsan. Din satelit, au fost surprinse mișcări recente ale unor ambarcațiuni de lux, folosite de regulă de dictatorul nord-coreean și anturajul său, care consolidează ideea potrivit căreia șeful statului s-ar fi refugiat în superba stațiune balneară.

VEZI AICI: KIM JONG-UN TRĂIEȘTE! CE MESAJ A TRANSMIS ÎN URMĂ CU CÂTEVA MINUTE

Imaginile satelitare au fost publicate de un site specializat în Coreea de Nord, NK PRO, și curpind deplasări ale unor bărci de lux folosite exclusiv de Kim Jong-Un și de apropiații lui, care arată că dictatorul s-ar afla în Wonsan.

Săptămâna trecută, 38 Nirth, alt site specializat în Coreea de Nord, a publicat imagini satelitare care surprind ceea ce pare să fie trenul privat al lui Kim Jong-Un, staţionat într-o gară rezervată utilizată doar de el, la complexul rezidenţial din Wonsan.

SECRET. Ce știu nord-coreenii despre dispariția lui Kim Jong Un! Adevărul este secret de stat

Oficialii din Coreea de Sud și SUA nu exclud posibilitatea ca dictatorul să se afle în Wonsan, pentru a evita riscul infectării cu COVID-19.

Presa oficială din Coreea de Nord nu mai publică știri despre locurile posibile în care s-ar afla Kim Jong-Un încă de pe 11 aprilie, de la o reuniune pe care dictatorul a prezidat-o. Jurnaliștii redau însă aproape zilnic mesaje trimise de dictator.

Zvonurile sunt la ordinea zilei

Există foarte multe zvonuri referitoare la Kim Jong-Un. Unele surse media transmit, tranșant, că a murit, altele scriu că se află pe patul de moarte, în stare vegetativă, neexistând șanse ca starea lui de sănătate să se îmbunătățească. Cu toate acestea, informația conform căreia liderul Coreei de Nord ar fi încetat din viață nu a fost confirmată de vreun oficial nord-coreean, controversele persistând.

CITEȘTE ȘI: A APĂRUT PRIMA FOTOGRAFIE CU LIDERUL NORD-COREEAN KIM JONG-UN MORT!

Președintele SUA, Donald Trump, a negat rapoartele cu privire la starea de sănătate a liderului de la Phenian, afirmând că acestea au fost incorecte. Însă Donald Trump nu a menționat, în fața reporterilor, dacă a luat sau nu legătura cu oficialii nord-coreeni.