Unde s-a izolat Patriarhul Daniel din cauza coronavirusului. Aici se roagă în fiecare zi

Publicat: 27/03/2020 | 11:41

Chiar și Patriarhul Daniel a fost obligat să se autoizoleze din cauza crizei coronavirusului, îndemnîndu-i și pe credincioși să respecte toate măsurile impuse prin starea de urgență decretată de Klaus Iohannis sau prin ordonanțele militare emise în ultimele zile. 

Aflat la reședința patriarhală din Dealul Mitropoliei, Patriarhul Daniel se roagă în fiecare zi pentru încetarea infecției cu noul coronavirus într-o mică biserică situată chiar în interiorul reședinței. Lăcaşul de cult se numeşte Paraclisul ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Din cele spuse chiar de Patriarhul Daniel, ”această bisericuţă este lăcaşul de cult cu cele mai multe hramuri (ocrotitori) din România, printre  care Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – ocrotitorii iniţiali ai lăcaşului și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – deoarece domnitorul Gheorghe Duca a finalizat lucrările de construire a lăcașului de cult”.

Totodată, Patriarul a îndemnat populația României să respecte toate deciziile autorităților în această perioadă de criză.

”Biserica nu este doar o instituție de utilitate publică, ci și o comunitate de credință vie, iubire milostivă și speranță sfântă, virtuți care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări. În acest context, Biserica face un apel părintesc către toți credincioșii ei pentru a avea încredere în autorități și a respecta măsurile instituite de acestea”, a transmis Patriarhul Daniel.

(CITEȘTE ȘI: SCRIITORUL PAUL GOMA A MURIT DIN CAUZA INFECTĂRII CU CORONAVIRUS. ANUNȚUL A FOST FĂCUT DE BIOGRAFA ȘI CONFIDENTA LUI)

”Numai iubind pe Dumnezeu…”

Perioada de criză medicală care afectează întreaga planetă are repercusiuni și asupra activităților bisericești. Oamenii nu mai pot participa la slujbele oficiate de preoți, iar o astfel de schimbare i-a afectat pe mulți credincioși, Există frică, firește, dar există și speranță, transmite Patriarhul Daniel. Este momentul faptelor bune și al rugăciunii, iar iubirea de Dumnezeu este cu atât mai importantă. Patriarhul nu face alte referiri la interdicțiile impuse de autorități, iar mesajul său rămâne unul strict spiritual.

„Numai iubind pe Dumnezeu mai mult în rugăciune şi pe semenii noştri prin fapte bune biruim frica şi să transformăm teama în curaj şi speranţă”, a îndemnat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

(CITEȘTE ȘI: CE SALARIU ARE UN PREOT ȘI CU CÂT VA FI MAJORAT)