Unde greșesc oamenii când completează declarația pe propria răspundere! Alexandru Rafila a explicat totul pas cu pas

Publicat: 18/04/2020 | 23:38

Epidemia de coronavirus a cuprins aproape toate țările și a avut efecte devastatoare la nivel mondial. Au fost infectați milioane de oameni, iar mulți și-au pierdut viața din cauza virusului COVID-19.

Pentru a stopa răspândirea virusului și pentru a limita numărul victime majoritate țărilor au impus anumite restricții. Principala metodă prin care virusul se poate ține sub control este ca oamenii să se autoizoleze. Astfel, noile reguli permit cetățenilor să iasă din casă doar atunci când este necesare, iar când o fac trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere, care să motiveze deplasare. (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, AVERTISMENT DUR PENTRU ROMÂNI ÎN AJUN DE PAȘTE: “CINE ÎNCALCĂ REGULILE…”)

Mulți români greșesc atunci când vine vorba de a completa această declarație și numeroase sancțiuni au fost dat. Alexandru Rafila a explica de unde provin acest greșeli și care este neînțelegere. (VEZI ȘI: NUMĂRUL MORȚILOR DE CORONAVIRUS A CRESCUT DIN NOU! ANUNȚUL FĂCUT DE AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA)

„Reglementarea legală, în momentul de față, solicită declarație pe propria răspundere atunci când faci activitate fizică individuală sau când te duci să-ți cumperi pâine de la magazinul de vis-a-vis.

Ministrul de Interne a zis că nu este nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când te deplasezi în apropierea locuinței sau atunci când îți plimbi animalul de companie. Așadar, declarația oficială a fost că nu este nevoie de un astfel de document. Din păcate, nu s-a adaptat și legislația la declarația ministrului de Interne. Oamenii sunt confunzi și, din această cauză, greșesc și sunt sancționați. Eu nu cred că oamenii au de ce să fie sancționați ei ascultând și crezând ce le spune ministrul de Interne. Lucrurile acestea se pot corecta foarte ușor”, a spus Prof. Dr. Alexandru Rafila, într-un interviu la DC News.