Unde este cel mai mare risc de infectare. Care sunt locurile periculoase, unde COVID-19 se răspândește cel mai ușor

Publicat: 27/12/2020 | 19:56

Deși s-au făcut numeroase studii cu privire la modul în care se răspândește coronavirusul, nimeni nu a știut, cu exactitate, care sunt locurile în care virusul poate cauza focare de infecție.

Specialiștii au analizat mai amănunțit răspândirea coronavirusului și au ajuns la o concluzie. Mai exact, aceștia au mărturisit că există anumite locuri în care virusul din Wuhan se răspândește mai rapid și generează focare.

Deși s-au luat numeroase măsuri la nivel global pentru stoparea răspândirii coronavirusului, acesta a continuat să facă victime și tot mai multe persoane au fost infectate.

Studiile au demonstrat că există situații concrete în care SARS-CoV-2 se răspândește mai ușor. În New York, de exemplu, potrivit informațiilor oferite de ABC News, urmărirea contacților direcți a demonstrat că 70% din cazurile noi provin din adunări mici și gospodării.

„Adunările informale ar fi putut juca cel mai mare rol în răspândirea bolii”, a spus medicul epidemiolog John Brownstein, colaborator al publicației citate.

Unde se mai pot infecta oamenii cu coronavirus

De asemenea, specialiștii susțin că, în grupurile de familie sau prieteni apropiați, oamenii tind să lase garda jos, să nu mai poarte mască, iar aceste lucruri duc la infectarea cu noul coronavirus.

În ceea ce privește școlile, deși sunt un alt cadru în care de obicei mulți oameni se află într-un spațiu închis, Brownstein a spus că unitățile de învățământ au fost în general sigure, informează stirileprotv.ro.