Unde ar fi fugit, de fapt, Prințul Paul. Soțul Prințesei Lia a fost dat în urmărire internațională

Publicat: 28/12/2020 | 15:33

Prințul Paul a fost dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, în dosarul „Ferma Băneasa” . Acesta nu a fost găsit la domiciliul său din București, iar soția lui, Prințesa Lia, nu a oferit indicii despre unde ar putea fi.

Nepotul lui Carol al II-lea a și-a revendicat ilegal averea bunicului său, cu ajutorul avocatului Robert Roșu. Printre bunurile revendicate s-au numărat, printre altele, Ferma Băneasa, parte a domeniilor coroanei, care aparțineau statului român și doar date în folosință Casei Regale.

Inițial, s-a vehiculat că Prințul Paul ar fi fugit în Portugalia, iar de acolo se spune că a plecat în Italia, unde s-ar părea că se află acum, potrivit Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Prințul Paul a ajuns la fundul sacului! N-a mai avut bani nici să…

Originile Prințului Paul

Paul nu este recunoscut de Casa Regală a României. Tatăl său a fost Mircea Grigore Carol Lambrino, rezultat din căsătoria lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino. La acea vreme, mariajul dintre cei doi a fost rupt la insistențele Casei Regale, condusă de către Regele Ferdinand și Regina Maria. Era o căsătorie ilegală, care încălca regulamentul Casei Regale, fiind o căsătorie morganatică. Astfel, nici copilul Mircea Grigore nu a fost recunoscut.

Celălalt fiu al lui Carol al II-lea, mult mai cunoscut, este Mihai I, rezultat în urma căsătoriei cu Regina-mamă Elena.

Lui Carol Mircea Grigore, calitatea de fiul legitim al lui Carol II-lea i-a fost recunoscută abia în 2012, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

VEZI ȘI: Prințul Paul al României este ruinat! A pierdut 5 milioane de lire sterline printr-o decizie de ultimă oră