Unde a fost dusă Luiza Melencu! Gheorghe Dincă a cedat și a spus, în sfârșit, adevărul

Publicat: 10/01/2020 | 14:42

Mama Alexandrei Măceșanu, Tudorița Măceșanu, a venit, vineri, la sediul DIICOT, însoțită de avocat, pentru a studia dosarul în care Gheorghe Dincă e suspectat de uciderea fiicei sale, ea declarând la intrarea în unitatea de parchet că este convinsă că fiica sa trăiește.

Prezența mamei Alexandrei Măceșanu se datorează faptului că Gheorghe Dincă și-a schimbat, joi, declarația pe care a dat-o inițial în fața procurorilor și în care a susținut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Bărbatul ar spune, mai nou, că în realitate nu este responsabil de uciderea Luizei Melencu.

Noi credem în continuare că fata este în viață. Au fost plantate (oase în curtea lui Dincă – n.red.) pentru a se încetini găsirea Alexandrei. Cred că e dusă în străinătate”, a spus Tudorița Măceșanu.

Femeia a venit la DIICOT împreună cu avocatul său, pentru a studia noile probe din dosar.

În cecetarea judecătorească putem răsturna orice probatoriu efectuat de către DIICOT. Nu mergem pe simpla variantă a DIICOT că Dincă este vinovat de cele două crime. O fărâmă de adevăr din ce a spus Dincă aseară există. Acele probe au fost plantate. Acele oase au fost plantate.(…) Noi așteptăm ca DIICOT să cheme acele persoane care au fost identificate de Dincă, precizate, dar nu identificate pe planșele foto, să le audieze, să vedem dacă îl cunosc pe Dincă, dacă au fost în Caracal”, a spua avocatul Aurel Moldovan , la intrarea în sediul DIICOT.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din iulie 2019.

Gheorghe Dincă a recunoscut inițial că le-a ucis pe cele două fete, însă acum, când procurorii se pregătesc să trimită dosarul în judecată, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora el a cerut să fie reaudiat pentru a spune că, de fapt, nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

Potrivit Codului de procedură penală, o persoană nu poate sta în arest preventiv mai mult de 180 de zile, fără a fi trimis în judecată.

Așadar, Dincă mai poate fi ținut în spatele gratiilor, fără să fie trimis în judecată, până la data de 22 ianuarie. Tocmai de aceea, cel mai probabil, în următoarele zile procurorii vor trimite dosarul lui Dincă în fața judecătorilor de la Tribunalul București.