Un turist a fost găsit mort în masivul Piatra Craiului. Salvamontiștii au chemat un elicopter SMURD

Publicat: 07/06/2020 | 10:53

Un turist a fost găsit mort în Piatra Craiului, în zona de gol alpin, sub vârful Zbirii. Potrivit primelor informații, bărbatul ar avea aproximativ 30 de ani, iar salvatorii încearcă recuperarea cadavrului.

Este o zonă foarte dificilă, motiv pentru care a fost solicitată și intervenția unui elicopter SMURD. Ieri, în jurul orei 15.40, un turist care trecea prin zona respectivă a văzut cadavrul și a anunțat salvamontiștii de la Zărnești.

Primii doi salvamontiști care au reușit să ajungă la fața locului au constatat că bărbatul este decedeat de mai multe, informează brasov.net. (CITEȘTE ȘI: A FOST GĂSITĂ MOARTĂ LA VAMA VECHE. TURIȘTII AU ÎNCEPUT SĂ PLÂNGĂ ATUNCI CÂND AU VĂZUT DESPRE CINE ESTE VORBA)

Salvamontiștii au chemat elicopter SMURD, însă – într-o primă fază – echipajul aerian nu a putut ajunge la locul tragediei. În aceste momente, potrivit sursei citate, alți doi salvamontiști au ajuns din nou la cadavru, iar un elicopter SMURD va încerca, din nou, recuperarea cadavrului.

Traseul este extrem de dificilă, în acea zonă, iar dacă elicopterul SMURD nu va reuși să recupereze trupul bărbatului, atunci salvamontiștii vor încerca să îl transporte pe jos. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN SHOWBIZ! SOȚUL VEDETEI DE LA NOI A MURIT)

Salvamontiștii, sfaturi esențiale pentru turiști

Salvamontiștii au insistat, în repetate rânduri, asupra pericolelor la care se expun turiștii care nu respectă unele reguli esențiale în ceea ce privește drumețiile montane.

Și, tocmai de aceea, apare riscul unor accidente majore care se pot încheia tragic.

  •  Înainte de plecarea în excursie, informați despre: traseul pe care doriți -l parcurgeți și gradul de dificultate al acestuia, starea vremii și programul de funcționare al cabanelor și al mijloacelor de transport pe cablu.
  • Plecați pe munte cu echipament adecvat pentru traseul ales și cu harta zonei. Nu uitați puneți în rucsac lanterna cu baterii de schimb, telefonul mobil, busola și trusa de prim-ajutor medical.
  • Evitați plecați singur la drum! Anunțați la plecare cabanierul sau Salvamontul asupra traseului pe care doriți îl urmați și înscrieți în registrul de trafic al turiștilor.
  • Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizica și psihica a celui mai slab din grup. 5. Folosiți doar traseele marcate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.
  • În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii retrageți la cea mai apropiata cabana.
  • Nu consumați băuturi alcoolice înainte și în timpul drumețiilor, precizează m.0salvamont.org. (VEZI ȘI AICI: AFACERIST ISRAELIAN, GĂSIT MORT ÎNTR-UN “BORDEL” DIN CAPITALĂ. DISPĂRUSE DINTR-UN HOTEL DE LUX ȘI..)