Un truc la care poti recurge pentru a fi mai expresiva: micropigmentare sprancene

Publicat: 11/12/2019 | 12:56

A arata bine inseamna a ne simti bine! Una dintre metodele prin care putem capata un plus de frumusete si deci mai multa incredere in noi, este micropigmentarea sprancenelor. Acum, in prag de sarbatori, cand petrecerile se tin lant, fii pregatita pentru acest sezon!

Ce inseamna micropigmentarea sprancenelor

Este o metoda de reconstructie, prin care se contureaza sprancenele cu un aspect natural. Nu in ultimul rand, este solutia care ne ajuta daca avem goluri in sprancene sau cand forma lor nu este adecvata ovalului fetei. Sau pur si simplu cand vrem sa dam sprancenei volum si intensitate.

Ne simplifica machiajul si castigam timp

Infrumusetarea sprancenelor din creion si din machiaj necesita timp si, cum mai mereu suntem pe graba, mai ales dimineata, la plecare, micropigmentarea ne ajuta sa castigam timp. In plus, oricat am fi de pricepute, nu vom reusi niciodata sa le dam forma si sa le arcuim asa frumos si natural ca la saloanele specializate. Atentie insa la salonul pe care il alegeti, ne sfatuieste Roxana Dumitru. Trebuie sa ne dam doar pe mana esteticienilor profesionisti si a celor care lucreaza cu pigmenti organici de calitate. Altfel, rezultatul poate fi extrem de neplacut, iar “noile” sprancene sa ne faca mai mult rau, decat bine, in privinta aspectului general. Toate am auzit de multe ori gluma deloc magulitoare: „are sprancenele ca emblema de la Nike”!
Indiferent de varsta, micropigmentarea sprancenelor este unul dintre trucurile recomandate pentru a deveni (si) mai frumoase.

Cum se face micropigmentarea

In prima etapa, esteticiana face o evaluare a sprancenelor si stabileste unde trebuie intervenit. Apoi, cu creionul, se deseneaza exact “traseul” pe care il va urma micropigmentarea. Daca esti multumita de varianta in creion, esteticiana poate incepe procedeul de micropigmentare. Ti se aplica o crema cu anestezic in zona sprancenelor, iar apoi, cu un instrument special, cu ac de unica folosinta, se deseneaza sprancenele perfecte. E nevoie si de o a doua sedinta, la care se definitiveaza forma si se accentueaza culoarea. La interval de 6-8 luni, in functie de pigmentii folositi si de cat de masiva a fost redesenarea, se face o noua vizita la salon, pentru intretinere.

Ce inseamna sprancenele perfecte

Sprancenele trebuie sa fie echilibrate, arcuirea sa fie asemanatoare, iar punctele inalte si cele joase sa plece, pe cat posibil, din acelasi loc. In plus, trebuie sa fie simetrice, stanga-dreapta, sus-jos si sa fie bine centrate. Este foarte important ca sprancenele sa fie in armonie cu ovalul fetei si marimea ochilor. De aceea, impreuna cu esteticiana, vei alege corect lungimea si grosimea sprancenelor.

Servicii la standarde internationale

Din fericire, si la noi sunt saloane de infrumusetare la standarde internationale, care pot rivaliza oricand cu saloane de lux, de oriunde din lume. O asemenea operatiune in Romania nu e cu nimic mai prejos decat, de exemplu, o micropigmentare la Paris. Si la noi se lucreaza cu pigmenti organici de cea mai buna calitate, naturali, cu aparatura de ultima generatie si esteticieni de top. Suntem mai jos doar in privinta pretului. Cu alte cuvinte, serviciile de la noi sunt la fel de bune, dar mult mai accesibile. La Paris o micropigmentare intr-un salon mediu porneste de la 290 de euro.