Un tânăr închis pentru tâlhărie a evadat din Centrul Educativ Târgu Ocna

Publicat: 18/02/2020 | 14:15

Un tânăr din Vrancea, închis pentru tâlhărie, a evadat, marți, din Centrul Educativ Târgu Ocna. (VEZI ȘI: GEST EXTREM AL UNUI CRIMINAL, ÎN ÎNCHISOAREA DIN GHERLA)

Ionel Barbu se numește tânărul care a pus în alertă întreg județul Bacău. În vârstă de 19 ani, Barbu a evadat, marți, în jurul orei 10.00. Imediat după ce agenții de pază și-au dat seama că Ionel Barbu a evadat s-a dat alarma de mobilizare de forțe. Din primele informații, se pare că Barbu a sărit gardul unității și a dispărut fără urmă, până acum.

În vederea capturării persoanei internate, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Poliției Stațiunii Târgu Ocna, Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna, Penitenciarului- Spital Tg. Ocna, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității.

Un an de închisoare pentru tâlhărie

Ionel Barbu era reținut la Centrul Educativ Târgu Ocna fiind sancționat cu măsura educativă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă pentru care a a fost condamnat la un an de închisoare. Evadatul este de loc din județul Vrancea.

„Fapta în cauză constituie evadare şi se pedepsește conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

 La momentul părăsirii Centrului Educativ, persoana internată era îmbracată cu: hanorac negru, pantaloni tip trening – negri.

Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Centrul Educativ Târgu Ocna, la numărul de telefon: 0234-344434″, au anunțat autoritățile. (CITEȘTE AICI: TRUPELE SPECIALE ALE POLIȚIEI AU RĂSCOLIT PROPRIETATEA UNUI MILIONAR DE LA PERIFERIA CAPITALEI. MOTIVUL: AVEAU INFORMAȚII CĂ ASCUNDE UN EVADAT)