Un tânăr este acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane! Băiatul riscă 15 ani de închisoare

Publicat: 21/03/2020 | 11:40

Un tânăr de 22 de ani este cercetat pentru posibila răspândire a noului coronavirus în Argentina. Fost rugbist la Buenos Aires Cricket & Rugby Club, Luca Singerman a urcat la bordul unui vas alături de alte 400 de persoane, deși era suspect de COVID-19, atunci când a părăsit Spania.

Până la vârsta de 19 ani Luca Singerman a fost jucător de rubgy , apoi a renunțat la sportul de performanță și a ales să se concentreze pe școală. La începutul anului, tânărul s-a mutat în Spania, pentru un schimb de experiență universitar. (CITEȘTE ȘI: GUVERNUL A ADOPTAT MĂSURILE ECONOMICE PENTRU SPRIJINIREA MEDIULUI DE AFACERI! AU INTRAT DEJA ÎN VIGOARE)

După ce Spania a fost afectată de coronavirus, iar cursurile au fost suspendate, Luca Singerman și colegii săi au hotărât să se întoarcă în Buenos Aires. Înainte de a merge casă, studenții au făcut o oprire în Montevideo.(VEZI ȘI: CARE ESTE TEMPERATURA PREFERATĂ DE NOUL CORONAVIRUS. LA CÂTE GRADE AR AVEA LOC CEA MAI MARE RĂSPÂNDIRE)

La începutul acestui an a plecat în Spania pentru un schimb de experiență universitar. După ce cursurile au fost suspendate, Singerman și colegii săi au decis să revină în Buenos Aires, dar mai întâi au făcut o escală în Montevideo, la casa unui amic.

Ajunși acolo, Singerman susține că el și prietenii săi au stat 14 zile în carantină, înainte de a se îmbarca în vasul care i-a dus în Buenos Aires. Când a ajuns în Buenos Aires autoritățile l-au reținut și l-au testat pentru COVID-19, iar rezultatele urmează să fie publicate.

Dacă rezultatul testului o să fie pozitiv, Luca riscă până la 15 ani de închisoare. Potrivit legilor din Argentina, un cetățean care răspândește virusul în această perioada riscă să stea în  închisoare între 3 și 15 ani. Din cauza acestui eveniment restul de  400 de oameni de la bordul navei au fost trimiși în izolare.

„S-au izolat timp de 14 zile”

Tatăl lui Luca, Pablo Singerman este revoltat de ce i se întâmplă fiului lui. Acesta susține că băiatul este sănătos și că a respectat toate regulile. „Băiatul meu s-a dus să învețe în Spania, într-un program universitar, însă după ce cursurile au fost suspendate a fost nevoit să revină în Argentina. El și prietenii săi au decis să se oprească mai întâi la casa unui amic, în Montevideo, unde s-au izolat timp de 14 zile”, a spus Pablo Singerman.

Din cauza faptului că nu este cetățean uruguayan, Singerman nu a fost testat pentru COVID-19 în momentul în care s-a urcat la bordul vasului. Toți străinii au fost lăsați să urce direct la bord, după cum povestește un martor ocular.