Un tânăr din Pitești a fost amendat cu 22.000 lei după ce a postat un clip în mediul online. Ce le cerea acesta internauților

Publicat: 01/05/2020 | 16:52

Autoizolarea vine ”la pachet” cu disconfortul și… plictiseala, iar tocmai asta l-a costat pe un tânăr din Pitești care s-a decis să posteze un filmuleț pe pagina de socializare. Până aici, nimic ieșit din comun, numai că acesta le-a cerut internauților să iasă noaptea din casă și să se întâlnească.

Bineînțeles, demersul său a încălcat prevederile ordonanțelor militare care au implementat măsuri de restricție și distanțare socială în plină pandemie de coronavirus. Cu atât mai mult cu cât pe teritoriul României este, încă, în vigoare starea de urgență. Până la eventualele măsuri de relaxare care ar putea fi stabilite după de 15 mai, românii trebuie să respecte legea, iar tânărul din Pitești, teribilist, a agitat în fața camerei și un… pistol.

”Întrucât, în filmare, tânărul manevrează ceea ce pare a fi un pistol, în această dimineaţă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş, împreună cu luptătorii Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, şi un specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, au efectuat o percheziţie la locuinţa acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Argeș.

(CITEȘTE ȘI: APELUL DISPERAT AL LUI RAED ARAFAT CĂTRE ROMÂNI: ”DACĂ NE TREZIM CU EXPLOZIE DE CAZURI DE CORONAVIRUS…”)

A fost amendată și partenera tânărului

Tânărul de 20 de ani s-a trezit cu polițiștii la ușă, iar aceștia au constatat că arma pe care o arătase în timpul filmării era deținută cu autorizație, numai că asta nu l-a scutit de o amendă consistentă pentru că a îndemnat internauții să nu respecte regulile de restricție.

”În urma activităţilor s-a stabilit că tânărul nu deţine o armă supusă autorizării, dar şi că acesta a încălcat în mod repetat prevederile ordonanţelor militare, fapt pentru care i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Argeş, potrivit antena3.ro.

Prietena tânărului, care îl însoțise pe acesta și filmase întreaga scenă, a fost și ea amendată cu 2.000 de lei.

(VEZI ȘI AICI: MIHAIL MIȘUSTIN, PREMIERUL RUSIEI, A FOST DEPISTAT POZITIV CU NOUL CORONAVIRUS)