Un tânăr din Iași a trăit regește timp de doi ani, după ce a golit cardul unui medic

Publicat: 08/05/2021 | 22:06

Un tânăr din Iaşi a trăit regește timp de aproximativ doi ani, după ce a găsit cardul şi codul PIN al uneia dintre cele mai bogate doctoriţe din oraş.

În vara anului 2019, Ştefan Iulian Pleşcan, în vârstă de 36 de ani, a ajuns în casa unui medic, o femeie în vârstă de 84 de ani, din Iaşi. Atunci, tânărul a găsit în casa acesteia un card bancar şi o hârtie pe care era scris codul PIN.

La vremea respectivă, bărbatul avea datorii de aproape 3.000 de lei la o firmă de recuperări, după ce a dat ţeapă la o companie de telefonie mobilă. Așa că a profitat de ocazie și a spart contul medicului ca să-și plătească datoriile. Doar că nu s-a oprit acolo. A continuat să fure timp de aproape doi ani.
La un moment dat, femeia și-a verificat contul și a constata că i-au dispărut banii. A mers la poliție, iar în urma unei anchete desfășurate de oamenii legii, aceștia au ajuns la Ștefan Iulian Pleșcan. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, polițiștii ieșeni l-au reținut pe individ pentru 24 de ore, pentru furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.
”Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Debt Collection Agency SRL în contradictoriu cu pârâtul Ștefan Iulian Pleșcan. Dispune obligarea pârâtului la plata sumei de 1.513 lei, reprezentând contravaloare facturi neachitate în perioada 22 martie 2016 – 22 ianuarie 2017, și 1.483 de lei, reprezentând contravaloare rate echipamente achiziționate. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata sumei de 1.139 de lei, reprezentând contravaloare echipamente nerecuperate, ca neîntemeiată. Dispune obligarea pârâtului la plata sumei de 200 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, potrivit bzi.ro.