Un tânăr a fost arestat, după ce a mințit că are coronavirus, pe Facebook. Ce scuză a avut în fața oamenilor legii

Publicat: 24/04/2020 | 18:00

În plină pandemie mondială de coronavirus, Michael Lane Brandin, un tânăr din Texas s-a gândit să facă un „experiment social” din cauza căruia ar putea sta ani grei în spatele gratiilor. Pe contul lui de Facebook, acesta a mărturisit că suferă de coronavirus și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, a început să ofere informații false despre o așa-zisă mutație a virusului ucigaș.

Michael Lane Brandin, un tânăr din Texas a generat o agitație de nedescris pe Facebook, după ce a făcut o postare mincinoasă. Fără să se gândească la consecințe, tânărul le-a povestit tuturor că a fost testat pozitiv cu coronavirus și, mai mult de atât, că virusul a suferit o mutație, notează presa internațională.

SOLIDARITATE. Măsurile pe care le ia Comisia Europeană pentru a susține sectorul agroalimentar

Cu toate că știa că postarea lui va genera agitație, acesta a susținut în fața oamenilor legii că a vrut doar să facă un experiment social și să demonstreze oamenilor că nu trebuie să creadă toate informațiile care apar pe internet. Cu toate acestea, tânărul din Texas nu s-a gândit nicio secundă că ar putea să rămână fără loc de muncă și vă va ajunge să fie arestat din cauza faptei sale.

După cele întâmplate, tânărul din Texas a fost arestat și acum urmează ca oamenii legii să stabilească dacă acesta va ajunge în spatele gratiilor pentru fapta sa.

CITEȘTE ȘI – APELUL MEDICULUI VIRGIL MUSTA CĂTRE ROMÂNI: ”FACEȚI ASTA DOAR ÎN AGLOMERAȚIE!”

„Am vrut să dovedesc că este important ca oamenii să fie educați și să cerceteze pe cont propriu înainte să asume că tot ce citesc online sau ce aud de la alții este adevărat. Din cauza unei postări pe Facebook mi-am pierdut locul de muncă, asigurarea medicală, și nu am mai putut să încep programul masteral la care mă înscrisesem, iar acum familia trebuie să mă ajute financiar”, a spus Brandin.