Un spital COVID a fost bombardat în estul Ucrainei. Care este bilanțul victimelor

Publicat: 06/05/2021 | 10:27

Un episod traumatizant s-a petrecut la un spital din estul Ucrainei, în care sunt trataţi bolnavi diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2! Și pacienții, și medicii au crezut că nu vor scăpa cu viațăă după ce a explodat un obuz, tras, probabil, de rebelii separatişti.

Un spital COVID, bombardat în estul Ucrainei

Potrivit presei internaționale, geamurile unității medicale au fost spulberate, iar ventilatoarele pacienţilor aflaţi în stare critică s-au oprit, după ce curentul electric a fost întrerupt. Din nefericire, unul dintre bolnavi a făcut stop cardiac şi a murit a doua zi după bombardament, au scris jurnaliștii de la observatornews.ro.

Spitalul distrus în urma bombardamentului se află la doar câţiva kilometri de linia frontului dintre armata ucraineană şi separatiştii susţinuţi de Rusia.

Te-ar putea interesa: Țară care interzice cetățenilor săi care nu au făcut vaccinul anti-COVID să călătorească străinătate

Cele mai noi statistici arată că, în Ucraina, s-au infectat 2.097.024 de oameni cu noul coronavirus, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.038 noi cazuri. Bilanțul persoanelor răpuse de maladia apărută în China în urmă cu mai bine de un an a ajuns la 45.451, conform informațiilor oferite publicității astăzi, în jurul orei 10:30, relatează worldometers.info.

Nu rata: S-au aflat care sunt condițiile în care se vor putea organiza nunțile în România! Mirii au o misiune extrem de importantă

Evoluția pandemiei la nivel mondial

La nivel mondial există 155.863.817 care au contractat COVID-19, iar 133.326.365 au fost declarați vindecați. Bilanțul deceselor este de 3.256.490, conform sursei citate mai sus. SUA, India, Brazilia, Franța, Turcia, Rusia, UK, Italia, Spania și Germania sunt cele mai afectate state de criza epidemiologică.

Citește și: Israelul a identificat un efect secundar nou la vaccinul Pfizer. Afectează în principal, bărbații sub 30 de ani

Sursa foto simbol: pixabay.com/ro