Un senator cardiolog a înregistrat propunerea în Parlament! Cere, oficial, pensia de urmaș pentru mediciii morți de COVID-19

Publicat: 06/04/2020 | 20:20

Se vorbește tot mai mult despre pensile de urmaș ale cadrelor medical care decedează în urma infestării cu COVID-19. Adică, pentru medicii care se află pe barricade în lupta contra pandemiei. (CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS: STAREA DE URGENȚĂ ÎN ROMÂNIA, PRELUNGITĂ CU ÎNCĂ O LUNĂ! ANUNȚUL LUI KLAUS IOHANNIS)

Senatorul brașovean Florin Orțan (PSD), medic cardiolog, a înregistrat luni în Parlament o propunere de „Lege pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19”. „Dacă nu e completă, avem o săptămână să o optimizăm. Dacă totul merge bine în trei săptămâni este la promulgat. O să biruim, nu vă faceți griji”, a fost anunțul, potrivit stiripesurse.ro.

 

Legea prevede următoarele:

La decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătății acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie. (NU RATA: CORONAVIRUS ROMÂNIA. NUMĂRUL DECESELOR DIN CAUZA COVID-19 A AJUNS LA 168)

Urmașii cadrelor medicale decedate în timpul și din cauza serviciului ca urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu Covid 19 au dreptul la o pensie de urmaș egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului. Dacă mortul nu are urmași, părinții lui vor beneficia de jumătate din pensia de urmaș.

OANA ROMAN, MESAJ DUR PE FACEBOOK ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: ”ABIA NE DESCURCĂM…”

Urmașii cadrelor medicale decedate în lupta cu coronavirusul vor beneficia și de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate.