Un român, fost șofer de TIR, a murit de frig în Italia. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, dormea pe străzi

Publicat: 11/01/2021 | 16:55

Un român, fost șofer de TIR, a murit de frig în Italia. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, își ducea veacul într-un adăpost improvizat lângă o stație de autobuz.

Un șofer de taxi a alertat autoritățile, după ce l-a văzut înghețat pe bărbat. Medicii ajunși la fața locului l-au transportat de urgență la spital. Din păcate, însă, corpul acestuia nu a mai rezistat și bărbatul a murit din cauza hipotermiei.

Românul era un fost șofer de TIR, cunoscut în zonă sub numele de Mario. Nimeni nu știe, însă, numele real al bărbatului, deoarece acesta le-a dat oamenilor legii, de-a lungul timpului, nume și date de naștere diferite. Românul trăia în Geneva de aproximativ zece ani.

„Câteva țigări și un pic de vin ca să pot învinge frigul, de-atât am nevoie”, le spunea celor care voiau să-l ajute. Bărbatul era foarte iubit de voluntarii comunităţii Sant’Egidio, care s-au rugat pentru el în Piața Piccapietra din Genova atunci când au aflat despre moartea sa tragică.

„Dormea pe grătarele canalelor, de unde ieşea aerul fierbinte. Era drăguţ. În ultimele zile, l-am tot căutat, îl ajutam, îi duceam de mâncare și pături. Am fost îngrijoraţi pentru el. A avut o viaţă dificilă, dar şi mulţi prieteni”, a mărturisit unul dintre voluntari.