Un român, căutat de familia sa de aproape 20 de ani, a fost găsit în Italia! Bărbatul vorbea singur în tramvai

Publicat: 27/02/2020 | 12:27

Un român, căutat de familia sa din anul 2002, a fost găsit în Italia. Bărbatul se pare că vorbea singur în tramvai, când o femeie l-a fotografiat și a postat pe Facebook poza pentru a putea fi identificat de internauți.

Marele noroc al bărbatului a fost că cea care l-a auzit vorbind era româncă. Astfel, Larisa Petraș a publicat fotografia cu bărbatul care vorbea singur în limba română, cu precizarea la descriere: „nu este prima dată când îl întâlnesc, dar azi dimineață l-am auzit vorbind singur în românește”.

Femeia s-a apropiat de el şi i-a pus câteva întrebări referioare la identitatea sa, dar bărbatul părea că se află într-o lume imaginară. Românca a decis atunci să ceară ajutorul internauţilor, convinsă de faptul că cineva, undeva, îl caută.

Mister elucidat

Rudele bărbatului l-au recunoscut în fotografiile postate pe grupul de Facebook, iar sora lui, Crina, a făcut primele declaraţii, oferind toate detaliile referitoare la ce s-a întâmplat cu românul.

Bărbatul se numeşte Macra Leon Antonius, are 49 de ani şi este originar din Bistriţa. În anul 2002 a plecat la muncă în Italia pentru a oferi un trai mai bun celor doi copii pe care îi lăsase acasă, cu soţia. La un moment dat,însă, Dan, aşa cum îi spuneau rudele, a dispărut complet și nu a mai dat niciun semn familiei sale.

„Dan a lăsat în România o familie pe care, din păcate, între timp a pierdut-o. Soția a divorțat de el, s-a recăsătorit și a plecat cu copiii în Spania, unde se află și astăzi. Bogdan avea aproape 7 ani când tatăl său a plecat în Italia, erau foarte atașați unul de altul și băiatul încă și-l amintește foarte bine. Fetița, Vanessa, era mult mai micuță, îl știe pe tăticul ei doar din poze, dar acum, când mătușa a sunat-o să-i spună că aproape l-au găsit, i-au dat lacrimile de emoție”, a povestit femeia pentru Rotalianul.

Rudele bărbatului vor merge la Poliţie pentru a semnala că a fost văzut în Milano. Ulterior, unul dintre fraţi va merge personal în Italia şi îl va aduce acasă.