Un român care s-a întors recent din Italia, a plecat în Franța fără să respecte regulile de izolare! Soția acestuia le-a spus totul polițiștilor după ce fiul lor a făcut febră

Publicat: 24/03/2020 | 19:52

Un bărbat din județul Alba este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce acesta s-a întors recent din Italia, cea de-a doua țară din lume intens afectată de Covid-19, și a plecat apoi în Franța, fără să respecte regulile autorităților de a sta izolat la domiciliu. Informațiile au fost divulgate autorităților chiar de soția sa, după ce femeia a ajuns la spital cu băiatul său având febră mare.

Cetățeanul român din orașul Zlatna s-a întors din Italia pe data de 5 martie și a plecat în Franța pe data de 13 martie, fără ca organele competente în prevenirea coronavirusului Covid-19 să știe acest lucru.

Informaţia că bărbatul a revenit în ţară din Italia şi apoi a plecat în Franţa a fost dată autorităţilor de concubina acestuia, care a ajuns cu fiul său, de 4 luni, cu simptome de febră, la spitalul din Alba Iulia.

„În data de 15.03.2020, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Zlatna s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în aceeaşi dată, la Centrul de Permanenţă Zlatna s-a prezentat o persoană de sex feminin cu fiul său în vârstă de 4 luni, iar minorul prezenta simptome de febră, cei doi fiind preluaţi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – Secţia Boli Infecţioase. Conform declaraţiilor persoanei de sex feminin, concubinul acesteia a revenit din Italia în data de 05.03.2020, fără ca organele cu atribuţii în prevenirea şi răspândirea coronavirusului COVID-19 să cunoască acest aspect, iar în data de 13.03.2020, acesta a plecat în Franţa.

Persoana de sex feminin şi fiul său în vârstă de 4 luni au rămas internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia – Secţia Boli Infecţioase pentru efectuarea de investigaţii medicale de specialitate”, se menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Procurorii din Alba au deschis până acum cinci dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, din care patru pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu.