Un profesor universitar din România e acuzat că îndoctrinează studenți + o fostă yoghină l-a denunțat public pe Gregorian Bivolaru

Publicat: 10/12/2019 | 22:39

E scandal mare în rândul yoghinilor! Unui profesor universitar român, care s-a stabilit în Uruguay, i se aduc acuzații grave! Anume, ar îndoctrina studenții! Totul are legătură cu Gregorian Bivolaru, cunoscutul guru care a fost condamnat la închisoare pentru mai multe capete de acuzație, între care acte sexuale cu o minoră. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are detalii uluitoare, în exclusivitate, despre profesorul care are legături cu celebrul Bivolaru.

”Istoria” a început să se scrie în anul 2014! Un profesor de yoga, Octav Fercheluc, român de origine, care s-a refugiat în Uruguay, a deschis o nouă catedră, de yoga și de meditație. Doar că, la puțin timp după aceea, au început să curgă informații îngrijorătoare. În ceea ce-i privește pe practicanți. (CITEȘTE ȘI: CUM S-A “EVAPORAT” GURU BIVOLARU DIN ÎNCHISOARE)

Cursuri gratuite ale profesorului Fercheluc

În 2014, Universitatea din Uruguay hotărăște să deschidă noua catedră. Cursurile se adresau studenților, absolvenților și profesorilor și erau complet gratuite. Șeful catedrei este numit Octav Fercheluc, un român în vârstă de 45 de ani, care spune că este doctor în matematică. Românul are în Uruguay și o academie de yoga, ANANDA, și susține că practică meditația de peste 23 de ani.

La un an de la deschiderea catedrei de yoga, Alvaro Farias, un psiholog expert în secte, a primit un e-mail îngrijorător. O mamă îngrijorată i-a scris că fiul său va pleca în România, la Costinești, pentru a lua parte la un proiect organizat de Gregorian Bivolaru, iar Fercheluc era și el implicat. Acesta a fost momentul în care au apărut primele suspiciuni legate de activitatea profesorului catedrei de yoga și de apartenența sa la o sectă. (NU RATA: ”SIMBOLUL” REVOLUȚIEI SE ÎNSOARĂ LA 78 DE ANI. ÎNTRE EL ȘI MIREASĂ ESTE O DIFERENȚĂ DE… 41 DE ANI!)

Roxana, mărturii uluitoare despre activitatea MISA

Jurnaliștii sud-americani au luat legătura cu Roxana, o româncă de 30 de ani care a fost membră a MISA (Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut) pe vremea când era minoră. Tânăra s-a alăturat grupării lui Gregorian Bivolaru pe când avea 14 ani și a părăsit-o când avea 22. Fata a făcut mărturisiri uluitoare despre activitățile din cadrul MISA.

„Am vrut să aflu mai multe despre spiritualitate, să învăț să execut mișcările de yoga văzute în filme și nu numai. Părea foarte normal la început. Poți să mergi la cursuri în fiecare săptămână, apoi să mergi acasă, însă asta devenise dificil. Mi se cerea să mă implic mai mult în asta. Am devenit curioasă să îl cunosc pe Gregorian Bivolaru, deoarece toți cei din jurul meu îl considerau liderul lor spiritual și vorbeau despre el ca despre un om cu totul deosebit”, a spus Roxana.

Românca era membră MISA în 2004, când Gregorian Bivolaru a fost arestat pentru trafic de persoane și pentru că ar fi abuzat sexual de o minoră care practica yoga sub îndrumarea lui. Acela a fost momentul în care Roxana a început să aibă dubii cu privire la activitatea MISA.

După ce Bivolaru a primit azil politic în Suedia, Roxana a fost anunțată că guru vrea să o cunoască pentru a întreține relații intime cu ea. (VEZI AICI: L-AM GĂSIT PE CELEBRUL ROCKER ”DAT DISPĂRUT”)

„Am zis că înțeleg cum se poate întâmpla asta cu oameni care acceptă, însă i-am scris că eu nu voi face asta, ca să fie totul clar. Foarte multe femei au încercat să mă convingă să mă culc cu el, dar nu eram dispusă să fac așa ceva, așa că i-am scris din nou, chiar înainte să îl cunosc. Atunci când ne-am întâlnit, mi-a spus lucruri îngrozitoare. M-a făcut urâtă, mi-a zis că cerșesc atenție și, mai grav, că, dacă ar fi vrut să se culce cu mine, ar fi reușit, fără discuție”, a mărturisit Roxana.

Povestea liderului MISA

Gregorian Bivolaru a uluit o ţară întreagă, ţinând mult timp prima pagină a ziarelor. În anul 2013, Bivolaru a fost condamnat pentru că a abuzat o minoră. După patru ani de detenţie, în anul 2017, Bivolaru a fost eliberat din Penitanciarul Bistriţa de o instanţă de judecată care a stabilit că acesta a depăşit vârsta de 60 de ani şi a executat, la vremea aceea, o treime din pedeapsă.

La scurt timp după eliberare, Bivolaru a părăsit teritoriul României şi s-a refugiat în Suedia. Imediat după ce a aflat de acest lucru, procurorii DIICOT au solicitat arestarea lui Bivolaru, acesta fiind acuzat, într-un nou dosar, de trafic de persoane. (CITEȘTE ȘI: TRUPUL NEÎNSUFLEȚIT AL LUI CORNEL GALEȘ, ADUS ÎN ȚARĂ. IMAGINI LIVE DE LA FAȚA LOCULUI)

„Ulterior liberării condiționate din pedeapsa la care a fost condamnat, inculpatul a dispărut sau se ascunde în prezent, sustrăgându-se, din punctul său de vedere, în mod evident de la judecarea cauzei. Apreciază că inculpatul se sustrage întrucât nu a comunicat adresa la care se află, nu a comunicat instanței vreun motiv care l-ar împiedica să se prezinte la judecarea cauzei de care, fără îndoială, are cunoștință”, au notat anchetatorii.

Magistrații au considerat că Bivolaru a părăsit legal România, respingând solicitarea procurorilor DIICOT

 „Lăsând la o parte că este legal reprezentat, lăsând la o parte că și-a manifestat voința și în fața instanței de control judiciar și în fața primei instanțe în sensul de a da o declarație la momentul pe care îl va considera oportun în a-și exercita acest drept, acesta a părăsit legal teritoriul României, acesta a comunicat încă din cursul primului ciclu procesual o adresă legală la care poate fi citat în Suedia, unde oricând poate fi citat în scopul arătat de instanță când aceasta va considera necesar”, a arătat însă avocatul liderului MISA.

Mai mult, apărătorul lui Bivolaru a precizat, atunci, că acesta este rezident în Suedia, el având statut de refugiat, “ce nu a fost revocat, aspect ce rezultă din dosarul de arestare, i s-a dat dreptul de rezidență și de muncă, deci nu este o adresă fictivă, există și poate fi folosită oricând”. (NU RATA: „MONSTRUL DIN CARACAL” ȘI-A DENUNȚAT COMPLICELE

“Măsura arestării poate fi luată numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune și dacă inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la judecată, ori a făcut pregătiri de orice natură pentru astfel de acte.

În cauză, inculpatul, după liberarea condiționată din Penitenciarul Bistrița a părăsit în mod legal teritoriul României, depunând însă anterior la dosar un înscris prin care a solicitat judecarea în lipsă, reprezentat fiind de către apărătorul ales”, au stabilit magistrații, care au respins propunerea formulată de procurori.

Pe durata procesului, apărătorul lui Gregorian Bivolaru a mai precizat că faptele pentru care Gregorian Bivolaru este acuzat s-ar fi prescris în 2019. În replică, procurorii au arătat că infracțiunile ar urma să fie șterse cinci ani mai târziu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)