Un primar din Dolj se revoltă împotriva celor care nu spun adevărul la vamă: „Ne-am transformat în detectivi”!

Publicat: 25/03/2020 | 12:42

Primarul din localitatea Pleniţa, județul Dolj, susţine că s-au transformat, atât el cât, și alte autorități locale, în adevărați „detectivi”, pentru depistarea celor sosiți din străinătate în comunitatea lor. Mihai Calafeteanu îi sfătuiește, în același timp, pe oamenii de toate vârstele să rămână în casă. (VEZI ȘI: Cum era șantajată să se prostitueze o bucureșteancă purtătoare de HIV și suspectă de coronavirus)

Primarul i-a lăudat pe cei care sună să comunice orice sosire din străinătate.

„În ultimele zile ne-am transformat, atât eu, cât și alte autorități locale, în adevărați „detectivi”. Numeroşi locuitori ai comunei noastre vor să ajute autoritatea locală să îi identificăm pe cei care se întorc în țară, dar nu spun adevărul la vamă, sunându-ne să ne comunice orice sosire din străinătate. Excepțional! Bine faceți, dragi concetățeni!

Orice apel pe care îl vom primi din partea voastră va fi un pas înainte în a-i depista pe cei care nu-și anunță sosirea în țară și implicit în localitate. Vă asigur de confidențialitatea apelului vostru, care trebuie să vină cât mai repede posibil, atunci când observați sosirea rudelor, a prietenilor sau a vecinilor voștri. Inconștiența unora este extrem de mare!”, a transmis primarul pe o rețea de socializare.

Primarul a mai comunicat că în Plenița și Castrele Traiane sunt în izolare la domiciliu un număr de 12 persoane venite din zone UE. „De bunăvoie au acceptat acest statut, conștienți de necesitatea acestui lucru”, a precizat primarul. Edilul a spus că în comunitate nu există persoane infectate cu noul coronavirus și i-a sfătuit pe cetățenii de toate vârstele să rămână în case și să se conformeze ordonanțelor militare 2 și 3. (NU RATA: Cum a încercat un primar să scape de amendă, după ce a fost prins cu radarul: ”Mă duc să izolez oamenii!”)

Ordonanța Militară nr. 3, publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța Militară nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspânirii COVID-19 a fost publicată, în noaptea de marți spre miercuri, în MONITORUL OFICIAL, Partea I.

Ordonanța Militară nr. 3 prevede extinderea restricţiilor de circulaţie a persoanelor şi între orele 6,00 – 22,00, cu unele excepţii. Totodată, ordonanţa militară mai prevede că persoanele care au vârsta de peste 65 de ani vor putea părăsi locuinţele doar între orele 11 şi 13, de asemenea, cu excepţii. Vezi textul integral al ordonanței pe Gândul.ro.