Un primar din Dâmbovița cere ajutorul localnicilor pentru a stinge un incendiu de vegetație. Oamenii ar ajuta, dar se confruntă cu o situație inedită

Publicat: 23/04/2020 | 18:09

Un primar din comuna Ocnița, din județul Dâmbovița, cere ajutorul oamenilor pentru a interveni la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care a cuprins dealul din jurul comunei.

Situația este una inedită. Oamenii ar ajuta, dar nu știu ce să scrie pe declarația pe propria răspundere pentru a se deplasa până acolo.

Incendiul a izbucnit în această după-amiază în localitatea Ocnița din Dâmbovița. Pompierii de la Gura Ocniței intervin cu autospecialele și lor li s-au alăturat și lucrătorii de la SVSU, însă flăcările se extind rapid din cauza vântului. Edilul din Ocnița le-a cerut ajutorul oamenilor din comună, printr-un apel pe Facebook:

„URGENT! Avem nevoie de voluntari pentru stingerea incendiilor în Vârful lui Stanciu. Deja echipele de pompieri Gura Ocniței și SVSU nu mai fac față. Va rugăm sa ne ajutați!”, a scris edilul.

Oamenii au răspuns imediat apelului dar au o mare dilemă. Nu știu ce să scrie pe declarația pe propria răspundere pentru a se putea deplasa fără să primească amendă.

„Întrebarea este ce scriem pe declarație? Starea de urgență” a întrebat un localnic. O variantă i-a oferit-o o localnică: „avem pe declarație punctul 8 – scopuri umanitare sau de voluntariat”.