Un preot și un dascăl din Târgu Frumos, depistați pozitiv cu noul coronavirus: “Au umblat cu molifta”

Publicat: 13/04/2020 | 18:36

Este alertă în rândul localnicilor din orașul Târgu Frumos, după ce preotul și dascălul au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Zilele trecute, ei au mers cu molifta, iar acesta este un motiv pentru care se dorește să se încheie cât mai repede ancheta epidemiologică demarată de reprezentanţii DSP Iaşi.

Citește și: Nelu Tătaru a tras un nou semnal de alarmă în războiul cu noul coronavirus: “Mai avem vreo 3 săptămâni de urcat. Păstrăm…”

Un preot și un dascăl din Târgu Frumos, depistați pozitiv cu virusul mortal din China

Preotul şi dascălul din oraşul Târgu Frumos au contractat virusul mortal din China, iar în cursul zilei de sâmbătă, ei au fost testați. Seara trecută, ei au aflat că s-au infectat cu SARS-CoV-2 și au fost duși de urgență la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Nu rata: ADAPTARE. Înalt reprezentant al OMS: Protecția facială va deveni o obișnuință

“Au venit astă-noapte (n.r. sâmbătă spre duminică ) şi i-au luat, preotul cu dascălul şi i-au dus la Iaşi. Au umblat săptămâna trecută cu molifta. Sunt din comunitatea ruşilor lipoveni”, a declarat Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos, relatează stirideiasi.ro.

Află și: Rio de Janeiro, tribut impresionant pentru victimele epidemiei de coronavirus! Cum a fost iluminată statuia Lui Iisus

În comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos trăiesc aproape 700 de persoane, dar preotul şi dascălul nu ar fi ajuns la toate familiile săptămâna trecută.

“Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus”, a dezvăluit Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Citește și: Șocant! O avocată din Prahova a murit în spital, în timp ce aștepta rezultatul testului pentru coronavirus

În oraşul Târgu Frumos sunt patru persoane confirmate cu infecţia SARS-CoV-2. Una dintre acestea a aflat vineri rezultatul, iar celelalte trei sunt contacte directe cu primul caz şi au fost confirmate pozitiv duminică.