Un preot s-a crezut la cursele de Formula 1! Cu ce viteză l-au prins oamenii legii circulând la volanul autoturismului

Publicat: 08/05/2021 | 13:48

Un preot din Iași a comis-o! Acesta a fost prins de oamenii legii în timp ce conducea cu o viteză de 99 km/h în zona Moara de Foc, iar isprava l-a costat mult. În urma faptei sale, dar și după ce polițiștii l-au prins băut la volan, preotul a rămas pieton.

Polițiștii au oprit, de curând, un preot din Iași în trafic și mare le-a fost mirarea atunci când au văzut că acesta a cam…păcătuit! După ce a fost prins conducând cu o viteză de 99 km/h, preotul a fost supus și testării alcoolemiei. În urma testării a reieșit faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 0.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, notează bzi.ro.

În urma faptei sale, preotul s-a ales cu o amendă destul de mare, precum și cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zilei, mai informează sursa citată.

Pietonii care traversează strada cu ochii în telefon ar putea fi amendați

Ministerul Afacerilor Interne propune un proiect de lege prin care, în premieră la noi în țară, pietonii care traversează strada cu ochii în telefon ar putea fi amendați.

Potrivit MAI, în practică, s-a constatat că un procent semnificativ din numărul accidentelor rutiere implică eroarea umană a participanților la trafic.

Pietonii reprezintă o categorie vulnerabilă în trafic, iar un comportament imprudent al acestora poate spori numărul deceselor rezultate din accidentele de circulație în care acești participanți la trafic sunt implicați.

„Prin prezentul proiect se reglementează interdicția pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public”, se arată în document.

Sursă foto: Facebook