Un preot fals cerea bani pe rețelele de socializare! A mers și cu Boboteaza în Galați

Publicat: 09/01/2021 | 16:35

Un preot fals a încercat să păcălească oamenii fix de Bobotează! El a mai cerut bani și pe rețelele de socializare, dar i s-a înfundat. A fost prins de polițiști și s-a ales cu dosar penal.

Un tânăr de 18 ani s-a ales cu dosar penal pentru înşelăciune, după ce a fost prins de poliţişti în haine preoţeşti, mergând cu Boboteaza la mai multe blocuri din Galaţi, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, potrivit Agerpres, citat de digi24.ro. Polițiștii au descoperit că falsul preot ceruse bani și pe rețelele sociale. (CITEȘTE ȘI: UN PREOT DIN ARGEȘ A CHEMAT POLIȚIA LA O ÎNMORMÂNTARE, DUPĂ CE A VĂZUT CEVA NEOBIȘNUIT LA FEMEIA DECEDATĂ)

Un preot fals cerea bani pe rețelele de socializare! A mers și cu Boboteaza în Galați

Poliţiştii gălățeni au fost sesizați telefonic pe 4 ianuarie și l-au găsit pe tânăr pe strada Drumul de Centură din Galaţi, îmbrăcat în haine preoţeşti. El era însoţit de alţi doi tineri, de 17 şi 18 ani, și, după primele verificări, a rezultat că ar fi pretins că este preot şi ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă. Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie de preot al Bisericii Ortodoxe Române, în schimb a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, cu sediul în Braşov, a precizat sursa citată. (NU RATA: UN TÂNĂR A MURIT DUPĂ CE A FOST ACROȘAT DE O MAȘINĂ CONDUSĂ DE UN PREOT)

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit şi că, în luna decembrie 2020, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare, declinându-şi aceeaşi calitate de preot, tânărul ar fi solicitat diverse sume de bani, în scopul construirii unui lăcaş de cult. Poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au comis faptele.