Un preot din Onești și-a anunțat enoriașii pe internet că a fost confirmat cu COVID-19. El a fost internat la spital

Publicat: 19/06/2020 | 13:51

Un preot cunoscut din Onești și-a anunțat enoriașii pe facebook că nu mai poate oficia slujbe pentru o perioadă de timp pentru că e infectat cu Covid-19.

”Să stam de vorbă….eu am timp. Încep prin a vă spune că starea mea de sănătate este excelentă și că nu aveți motive de îngrijorare. Ca să nu mai scormoniți sursele, tensiune 12 cu 7, oxigen în sânge 97, puls excelent, fără febră, nu tusesc…am poftă de mâncare…chiar și de râs… Istoria sună cam așa: la primul semn că ceva nu ar fi în regulă ( transpirație abundentă și temperatură 37.5) din responsabilitate pentru familia mea și pentru cei cu care ar fi trebuit să mă întâlnesc Duminică , m-am prezentat voluntar la serviciul urgență pe propriile-mi picioare parcurgând toate traseele de triaj epidemiologic.”, povestește Nicolae Zaharia.

CITEȘTE ȘI: S-a aflat cine sunt agresorii lui Jador și Mario Fresh! Mai mulți tineri din Gorj au fost chemați la audieri

Nicolae Zaharia, parohul bisericii ”Sfântul Neculai” din Onești a fost internat la spitalul din Onești, fiind suspect de infectare cu noul coronavirus, SARS-COV-2. Rezultatul testului a confirmat această temere.

”Am primit atenția cuvenită în astfel de situații, mi-au fost recoltate probe, am zâmbit la poza la plămâni care a relevat o pneumonie superficială…, dar totul se trece prin suspiciunea Covid 19. Așa că am ramas internat pe secția infecțioase unde am primit tratament venos adecvat…dar adecvat bine tare. A urmat testarea…din nefericire cu rezultat pozitiv. Eu am mai auzit și de erori date de teste dar asta ar fi o altă discuție. Aștept cuminte repetarea testului…asa ca nu vă grăbiți cu etichete nepotrivite. Cert este că în acest moment mă simt ca un tanc rusesc prin purtarea de grijă a personalului medical. Chiar nu am nici cea mai mică problemă…simptom.”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: Cui rămâne toată avea lui Ion Iliescu? Fostul președinte nu are niciun copil, însă există un moștenitor

Preotul Zaharia este unul din cei mai vehemenți activiști care promovează „teoria anti-covid”, teorie care are din ce în ce mai mulți adepți mai ales în rândul credincioșilor practicanți.

”Era mai bine să ascund o problemă de sănătate și să fac ,,daruri” ? Trebuia să încerc leacuri băbești pe sub plapumă? Trebuia să expun pe cei pe care-i iubesc și îi prețuiesc atât de mult? Cred că nu. Cuvântul de ordine a fost RESPONSABILITATE.”, a transmis preotul.

O anchetă epidemiologică dispusă de Direcțisa de Sănătate Publică Bacău este acum în desfășurare.