Un preot din Iași ține slujbe pentru cei depistați cu coronavirus. Pomelnicele se strâng pe Facebook

Publicat: 26/02/2020 | 14:44

Un preot din Iași ține slujbe pentru cei depistați cu coronavirus. Pomelnicele se strâng pe Facebook, iar listele s-au strâns deja.

Preotul Dan Damaschin, din Iaşi, a decis să facă slujbe pentru persoanele depistate cu coronavirus. Anunțul a fost făcut pe Facebook, iar lista cu pomelnice s-a strâns deja.

„Dragii noștri. Aflăm de la credincioși, de la mamele noastre din Maternitate și, atât cât ne permite timpul, din presă, de pe Facebook și de pe Whatsapp, de suferința provocată de așa numita epidemie de Coronavirus.

Chiar dacă avem rezervele noastre susținute cu argumente solide de medici reprezentativi ai Societății Științifice Românești, se impune să fim alături de frații și surorile noastre afectați de aceste evenimente.

Fie că vorbim de suferința bolii, fie că avem de a face cu regulile de prevenție firești recomandate de instituțiile responsabile sau fie că vorbim de isteria generalizată de … numai Dumnezeu știe cine, un lucru este clar. Oamenii noștri dragi, de aproape sau de departe, suferă.

În această situație, vă îndemnăm și noi să întețim rugăciunea pentru sănătatea, pacea, liniștea și ajutorul celor încercați, prin pravila zilnică prin milostenia firească și mai ales slujbele din Biserici (acolo unde se poate), nu există rău omenesc, lumesc sau demonic ce nu poate fi biruit.

Tocmai de aceea și noi, creștinii din jurul Bisericii Maternității Cuza Vodă din Iași, vom săvârși zilnic, începând cu ora 7 Slujba Sfintei Liturghii (după rânduiala canonică) și Taina Sfântului Maslu.

Toți cei ce doresc să fie purtați în rugăciunile noastre, afectați de evenimentele mai sus menționate, ne pot trimite în comentarii un pomelnic cu cei dragi, spre a ne încălzi cu toții cu Mila și Harul Bunului Dumnezeu.

Domnul Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate multă, liniște sufletească și pace la toată lumea!”, a transmis preotul pe Facebook.

Astăzi de la ora 14:00, președintele Klaus Iohannis a convocat în ședință Consiliul Suprem de Apărare al Țării, pentru a stabili concret cele mai noi informații pe tema virusului Covid-19.  De asemenea, șeful statului a precizat constant că ține legătura cu instituțiile competente și monitorizează situația românilor aflați în carantină în Italia. (CITEȘTE ȘI: 26 DE ROMÂNI SUNT ÎN CARANTINĂ ÎN ACEST MOMENT ȘI ALȚI 2077 SUNT MONITORIZAȚI LA DOMICILIU! IATĂ STATISTICILE COMPLETE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CORONAVIRUSUL, LA NIVELUL ȚĂRII)

 „Având în vedere interesul extrem de crescut pentru evoluţia coronavirusului în Europa, voi începe cu acest subiect şi, după cum ştiţi, lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce priveşte numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus în Europa, în special în Italia. Situaţia din Peninsulă a generat şi generează în continuare multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetăţenilor români, lucru uşor de înţeles, date fiind legăturile foarte strânse pe care le avem cu această ţară şi comunitatea importantă de români care trăieşte în Italia, inclusiv, din păcate, în zonele puternic afectate”, a afirmat, luni, Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că nu există niciun caz de coronavirus înregistrat în România în momentul de faţă. Discuţiile în CSAT vor viza strategia de combatere a unei posibile epidemii la nivel naţional.