Un preot din Covasna vorbește despre școala online: „Nu le puteți da tablete copiilor de aici. Nu au curent, haine și mâncare pe masă”

Publicat: 07/05/2020 | 15:43

Vasile Antonie Tămaş, preot într-un sat din judeţul Covasna, atrage atenția cu privire la școala online și efectele pe care le are asupra copiilor din cătunul pe care îl păstorește.

În satul Hetea din comuna Valcele 99% dintre elevi nu au acces la internet şi că pentru majoritate hrana zilnică e reprezentantă de cornul şi laptele primite la şcoală. Copiii nu au cu ce se îmbraca sau curent electric.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Tămaş a scris: „În cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com. Valcele, jud. Covasna), jumătate dintre copiii care merg la şcoală nu au curent, 99 % nu au internet şi 80 % îşi asigură hrana minimă din cornul şi laptele de la şcoală.

Adeseori, învăţătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem şi suc de mila pruncilor slab îmbrăcaţi şi nemâncaţi. În aceeaşi situaţie se află, poate, sute de mii de elevi din toate colţurile ţării”.

Soluția administrației locale

Mai mult, preotul îi critică și pe aleșii locali: „Soluţia găsită de ocupanţii scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învăţământul online şi tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteţi repausaţi mintal? Copiii ăştia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic!

La ce să îşi încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6, 7, 8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo, de ce nu le trimiteţi în continuare mâncare? Ştiţi situaţia lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiţi de cornul de la şcoală.

Dacă sunteţi pro educaţie, puneţi egalitate între Bucureşti şi ultimul cătun! Oricum, din cătune au ieşit mai multe caractere!”.

Pandemia minții Stau și mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com Valcele, jud…

Publicată de Vasile Antonie Tămaş pe Luni, 4 mai 2020