Un preot dăruiește o mie de măști de protecție enoriașilor, în plină pandemie de Covid-19

Publicat: 06/04/2020 | 21:39
Preotul paroh Dorel Tudor, din comuna olteană Fărcașele, s-a gândit la enoriașii săi și, în plină pandemie de coronavirus, a cumpărat pentru ei o mie de măști de protecție, care pot fi refolosite.
„Stimaţi cetāţeni ai comunei Fārcașele: Aș vrea să vă anunț că am achiziţionat o mie de măști de protecție (refolosibile), pe care aș vrea să le împart oamenilor acestei comune. Vă rog, a ma contacta in privat pe facebook sau pe numărul personal de telefon in cazul in care aveți nevoie, prioritari ar fi oamenii in vârstă si cei care își desfășoară activitățile zilnice, procurându-și cele necesare de la magazinele din comună.
Aceste măști pot fi refolosite după 3 minute de fierbere in apa la temperatura de 100 grade C . De asemenea, toți cei care intâmpină greutăți pentru a-și procura hrana de zi cu zi si cele necesare traiului, mă pot contacta fără nicio ezitare pe pagina personală de Facebook sau pe numărul meu de telefon. Fie ca Dumnezeu să vegheze asupra noastră. Cu stimā si respect, Preot Tudor Dorel! Numărul de Telefon: 0766337447. Pagina de facebook: Dorel Tudor„, a spus preotul pe pagina de socializare.
Klaus Iohannis a avut, luni, la Palatul Cotroceni, o ședință cu mai mulți miniștri. La finalul întrevederii, președintele a anunțat că starea de urgență în România va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând de săptămâna viitoare.
În comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost atât de mare, în comparație cu Italia și Spania. Asta vine din faptul că din timp am luat măsuri foarte ferme. Dar trebuie să vă avertizez: nu este momentul să ne relaxăm, nu suntem la vârful pandemiei! Toți experții ne spun că evoluția epidemiei depinde de respectarea indicațiilor autorităților. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună”, a spus Klaus Iohannis, la finalul ședinței.