Un post de televiziune renumit a fost închis, după 25 de ani de activitate! Jurnaliștii au rămas cu salarii restante

Publicat: 18/02/2020 | 20:35

După 25 de ani de activitate, Neptun TV, teleziunea fondată de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a intrat în faliment începând cu data de 17 februarie 2020.  Postul TV din Constanța a fost printre primele televiziuni create în România, alături de Antena 1 (26 de ani) și Pro TV (25 de ani).

Tribunalul Constanța a decis intrarea în faliment a societății care deținea televiziunea, Soti Cable Neptun SRL. Decizia finală se va lua însă pe data de 11 mai 2020, deși este greu de crezut că va fi o altă concluzia atunci.

Surse Media spun că postul TV se afla în ”moarte clinică” de cel puțin doi ani. Timp în care doar câțiva angajați au mai ținut aparatele în funcțiune. De asemenea, majoritatea jurnaliștilor care au lucrat acolo se pare că ar fi rămas cu zeci de salarii restante, neluate de luni bune.

Datoriile firmei sunt enorme, în raport cu veniturile, marea majoritatea a angajaților au demisionat cu mult timp în urmă, instrumentele de lucru sunt vechi și uzate, iar mașinile televiziunii au fost scoase la vânzare, potrivit ct100.ro

În mai 2019, valoarea totală a creanțelor era peste 39 de milioane de lei și 273.000 de dolarii. Conpres Group s-a înscris la masa credală cu peste 8 milioane de lei, Sorin Strutinsky cu peste 4 milioane de lei, la ANAF avea de recuparat 5,2 milioane de lei, iar Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor avea suma de 3,3 milioane de lei.

Neptun Tv a fost înființat pe 29 iunie 1995, ca un post regional în Constanța, însă din anul 2007 el a  a început să emită național, acoperind 66,3% din totalul gospodăriilor cu acces TV din România. Televiziunea a avut chiar și o subredacție în București.

Surse Media vorbesc despre faptul că Sorin Strunsky, împreună cu un alt asociat vor să creeze un alt post de televiziune în Constanța, numit ”Marea Neagră TV”, care ar trebui să emită în scurt timp, până în alegerile locale din 2020.