Un pompier din Craiova, răpus după de o maladie cumplită. Cătălin Piciu avea un fiu, iar soția lui a murit în urmă cu câțiva ani

Publicat: 18/12/2020 | 20:56

Cătălin Viorel Piciu a pierdut lupta la viață după ce a fost diagnosticat cu meduloblastom convențional postoperator la începutul acestui an. Băiețelul său, pe care îl iubea enorm, a rămas acum, înainte de Crăciun, orfan de ambii părinți. Mama lui s-a stins în urmă cu câțiva ani. Bărbatul lucra în cadrul Detaşamentului 2 Pompieri din Craiova.

Cătălin Piciu a murit după ce a fost diagnosticat cu meduloblastom convențional postoperator

În urmă cu mai bine de jumătate de an, colegii și apropiații pompierului au demarat o campanie umanitară în timpul căreia au strâns bani pentru operația de care acesta avea nevoie. Din nefericire, în urma eforturilor lor și ale medicilor, Cătălin Piciu a încetat din viață la vârsta de 37 de ani. În această seară, angajații de la ISU Dolj i-au adus un omagiu pe Facebook.

“Camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. aduc, cu profund respect și durere în suflet, un ultim omagiu, Plutonierul major PICIU CĂTĂLIN VIOREL, în vârstă de 37 ani, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia» al județului Dolj. Bun profesionist, coleg și prieten apropiat al cadrelor, camaradul nostru a plecat mult prea devreme dintre noi. După ce mai mult de un deceniu a participat la salvarea vieților semenilor săi aflați în primejdie, atunci când viața lui a atârnat de un fir de păr. Cel de sus a hotărât să îl cheme să ne vegheze din ceruri, alături de cei drepți și vrednici. (…). Nu pot fi uitate calitățile sale de militar, dar mai ales calitățile umane, apropierea de oameni, calmul cu care întâmpina problemele ivite și spiritul de solidaritate arătat celor cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională și, nu în ultimul rând, caracterul său au contribuit la bunul mers al intervențiilor la care a participat de-a lungul celor anilor ca pompier.

O inimă bună a încetat să bată, un suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea puţine şi prea sărace pentru a exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud, care l-a smuls atât de devreme dintre noi. Condoleanțe familiei îndurerate! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, au scris reprezentanți din cadru ISU Dolj pe pagina oficială de Facebook.

În toamna lui 2018, el a fost supus primei intervenţii chirurgicale la Spitalul Bagdasar Arsenie din Bucureşti, pe atunci fiind externat cu diagnosticul de tumoră de hemifosă craniană posterioară dreaptă si insuficienţă acută respiratorie.

Citește și: Poveste tragică înainte de Crăciun. Doi medici, soț și soție, au murit de COVID în același salon al spitalului în care au lucrat în Câmpina

Cătălin Piciu și-a început cariera de pompier pe 1 septembrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, ocupând funcția de subofițer operativ principal. Foștii lui șefi au povestit că el și-a făcut datoria cu cinste, pricepere și devotament, manifestând grijă față de colegii săi.