Un poliţist din Dolj a fost reţinut după ce a trecut de partea traficanţilor! Descoperirea record făcută de colegii săi într-o dubă

Publicat: 21/03/2020 | 14:40

Haosul creat de pandemia de coronavirus scoate ce este mai rău din oameni. Este şi cazul unui poliţist din Dolj, care a trecut de partea traficanţilor şi a fost încătuşat de colegii săi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat și Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Dolj – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. Aceştia au făcut o descoperire record într-o dubă condusă de un bărbat de 40 de ani, care a încercat să intre în ţară.

Citeşte şi: Ambasada Chinei acordă sprijin spitalelor din Bucureşti! Gabriela Firea: “În perioada următoare vom primi și…”

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au găsit 71.500 pachete cu țigări, ascunse într-o autoutilitară

Descoperirea record a fost făcută ieri, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, unde s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, bărbatul transporta chipsuri și cornuri, din Bulgaria pentru România.

Află şi: Noi măsuri luate în București de Gabriela Firea. Ce se va întâmpla în cursul zilei de duminică

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate în spatele cutiilor cu chipsuri și cornuri, mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 71.500 pachete cu țigări, fără timbru fiscal. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 1.430.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Potrivit anchetei deschisă, unul dintre oamenii legii l-ar fi ajutat pe bărbat să intre în ţară cu marfa de contrabandă şi a fost încătuşat de colegii săi. În cursul zilei de astăzi el va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, relatează Mediafax.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.