Un polițist din Constanța, eroul unui bărbat care a fost la un pas să se înece. Postarea emoționantă a MAI

Publicat: 10/01/2021 | 14:47

Un polițist constanțean, din Corbu, a salvat de la înec un bărbat care intrase în apele unui lac și rămăsese în mâlul de pe fund.  Toată întâmplarea, care putea să aibă un sfârșit tragic, s-a petrecut pe 8 ianuarie 2021, pe malul lacului Corbu Mic. 

Răzvan, ajutorul şefului de post din comună şi noul său coleg, Alin, se aflau în patrulare prin zonă când au auzit strigătele disperate de ajutor ale bărbatului care se îneca. Povestea cu final fericit a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Ieri dimineață, în jurul orei 06.00, Răzvan se afla în patrulare alături de noul său coleg, Alin, în zona lacului Corbu Mic. Se pregăteau să iasă din tura de noapte, însă o serie de strigăte i-a alertat imediat:

– Ajutor! Mă înec! Ajutați-mă!

S-au apropiat de lac, dar era întuneric și zona era plină de vegetație și stuf. Răzvan și-a dat jos geaca de iarnă, centura, pistolul și tot ce i-ar fi îngreunat intervenția. Imediat a intrat în apa rece.

Citește și: O filmare din trafic a devenit virală pe internet, după ce o polițistă a oprit în intersecție un șofer nevinovat

– Alin, sună la SMURD! Sigur va avea nevoie de îngrijiri la cât de rece e apa!

În câteva clipe a găsit bărbatul 

După câteva clipe, a găsit bărbatul. Acesta era în apă până la gât și încerca disperat să ajungă la mal. Apa nu era foarte adâncă, însă era un strat mare de mâl, care făcea deplasarea aproape imposibilă. Răzvan l-a recunoscut imediat. Era vorba de un bărbat care avea probleme locomotorii.

– Te rog să rămâi calm, te scot eu de aici! Nu te zbate, pentru că ne pui pe amândoi în pericol, i-a transmis Răzvan bărbatului disperat.

Acesta a înțeles și a încetat să se mai zbată. S-a pus în spatele colegului nostru. După câteva minute, au reușit să ajungă la mal. Echipajul SMURD ajunsese cu câteva clipe în urmă și l-a preluat imediat pe bărbatul care intrase în șoc hipotermic.

De asemenea, l-au întrebat și pe Răzvan cum se simte.

– Eu sunt bine, mi-e un pic frig. Dar mă duc direct acasă. Stau aici aproape.

– Măcar luați această pătură și o recuperăm noi astăzi!

Acoperit cu pătura, Răzvan s-a îndreptat direct către casă. Ud, plin de noroi, dar cu inima plină de fericire! Că a reușit să salveze o viață!

În pragul casei, se afla fetița sa care îl aștepta.

– Tati, văd că ți-e frig. Aruncă pătura aia. Hai să te îmbrățișez!

– Am zis să-ți fac o surpriză, să apar ca eroii din desenele tale preferate!

Nu rata: Polițistul Fănel Nițu, înmormântat cu onoruri militare. Omagiul copleșitor adus de colegii săi în momentul în care sicriul era coborât în groapă | VIDEO

– Dar tot pe tine te iubesc cel mai mult din lume!

Răzvan nu i-a povestit fetiței ce s-a întâmplat. Nu ar fi înțeles la vârsta ei. Poate peste câțiva ani, va citi acest text. Și va realiza că tatăl său este un adevărat erou. Răzvan este ajutor șef de post în comuna Corbu din județul Constanța, de aproximativ 5 ani. Salvatorule, te felicităm! Suntem mândri de tine!”, se arată în postarea de pe Facebook.