Un polițist a fost sunat de Ludovic Orban, după ce a văzut mesajul postat de omul legii pe Facebook

Publicat: 16/04/2020 | 19:41

Un agent de poliție din Timiș s-a plâns, în mediul online, că polițiștii sunt obligați să dea cât mai multe amenzi în această perioadă de criză medicală provocată de noul coronavirus. Kovacs Valer susține că, surprinzător, a fost sunat de premierul Ludovic Orban, iar acesta i-a transmis că nu există un astfel de ordin.

Agentul de poliție a postat un nou mesaj pe Facebook, de data aceasta scriind că a fost sunat de ”al doilea om în stat”, iar acesta i-a transmis că a fost comunicat ”șefilor” ca ”goana după amenzi să înceteze”. ”Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers!”, consideră Kovacs Valer.

„Atunci când mergi la intervenție 112 și te sună al doilea om în stat. Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al polițiștilor și domnul prim ministru al Romaniei, Ludovic Orban. Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea ca s-a transmis șefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi!!! Dacă cineva vă va cere să aplicați sancțiuni nejustificate, să raportați, se face un abuz din partea superiorilor!! Noi suntem în slujba cetățenilor, nu invers!!! Sper să ajungă acest mesaj la toți șefii care nu au auzit ce s-a transmis!!! Dacă al doilea om în stat a înțeles că există legea dialogului social nr 62/2011 și este încă în vigoare, ar trebui să înțeleagă și șefii noștri!!! Dialogul rezolvă multe. Cu respect, domnule prim ministru, Demnitate și onoare. Ma semnez același polițist activ, Președinte de sindicat DECUS Timiș, Agent șef de poliție Kovacs Valer”, este mesajul postat, astăzi, în mediul online, de agentul de poliție din Timiș.

(CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE LA SPITALUL DIN BOTOȘANI! UN BĂRBAT SUSPECT DE COVID-19 S-A SINUCIS)

Mesajul postat de polițist pe pagina de socializare

Polițistul din Timiș a scris pe Facebook că a primit foarte multe mesaje de la colegi din întreaga țară, aceștia susținând, la rândul lor, că peste tot este la fel. ”Ne merităm soarta”, a concluzionat Kovacs Valer, cu atât mai mult cu cât există și polițiști care s-au luat la întrecere, în această perioadă, și se felicită dacă au foarte multe amenzi date cetățenilor.

„Ieri am primit zeci de mesaje de la colegii din țară, peste tot se practică la fel!!! Dacă acum nu schimbăm ceva, ne merităm soarta. Cu toții vrem să aplicăm legea celor care o încalcă și merită!!! Să încercăm să prevenim întâi așa cum ne-a fost transmis de domnul Despescu!!! Mesajele de mai jos arată ca se reproșează polițiștilor care nu au sancțiuni suficiente și se încurajează, ba chiar se felicită polițiștii care au mai multe amenzi. (…) Ieri, în jurul orei 20,00 colegul meu de patrulă a fost sunat de șeful direct, dl. Tufiș Radu și a fost întrebat câte sancțiuni are aplicate?! Am fost și eu întrebat telefonic același lucru!! Oare de ce?! În condițiile în care noi la sfârșitul programului întocmim raport cu toate activitățile desfășurate!!!”, a scris agentul în mediul online.

(VEZI ȘI AICI: CARANTINĂ ȘI TRATAMENT LA DOMICILIU. REGULI NOI IMPUSE DE AUTORITĂȚI PENTRU CEI CARE VIN ÎN ROMÂNIA DIN ZONELE ROȘII AFECTATE DE COVID-19)