Un poliţist a ajutat o femeie să obţină permisul auto, după ce a făcut sex cu ea.

Publicat: 06/02/2020 | 17:14

Doi instructori auto din Covasna și doi polițiști din Neamț au fost condamnați la închisoare cu suspendare într-un proces legat de șpagă pentru examenele auto. În aceeași notă, un subofiţer a ajutat o candidată să obţină permisul ilegal, după ce a avut relaţii intime cu ea.

Magistraţii de la Tribunalul Covasna s-au pronunţat, pe 4 februarie 2020, în aşa numitul dosar „Sex şi mită la Permise“, în care au fost acuzați doi poliţişti din Neamţ că primeau bani şi alte avantaje de la cei care voiau să obțină permisul auto, unul dintre ei cerând chiar favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate.

Costel Adrian Anton, agent principal la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, poliţist în Neamţ, dar delegat în judeţul vecin, a fost acuzat de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu. El a fost condamnat la 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani.  Pe lângă asta a mai fost pus să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi s-a dispus confiscarea a 4.235 lei şi 1.100 de euro, plus plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 7.605 lei.

Un alt poliţist, Ilie Cristian Filip, comisar la Serviciului Regim Permise şi Înmatriculări Neamţ, detaşat la Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită. El a primit 2 ani de închisoare cu suspendare şi trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.  De la el s-au confiscat 3.135 de lei şi 500 de euro şi a trebuit să achite 7.100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Adrian Anton a întreținut relații sexuale cu una dintre candidate.

Poliţistul Adrian Anton, a cerut favoriu intime de la una dintre  candidate, care a acceptat să întreţină relaţii sexuale cu el. În schimbul acestor favoruri ea a beneficiat de ajutor la examenul scris, unde polițistul i-a șoptit răspunsurile corecte.

  „În perioada 7 martie 2016 – 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, se arată într-un comunicat DNA.

În acest caz au fost implicați mai mulți instructori auto și polițiști. Au mai fost judecați și doi instructori auto din Sfântu Gheorghe, Gabor Koter şi Lazlo Elemer Gal. Aceștia au primit sentinţe pentru complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă. Alţi şase inculpaţi, cei care au dat mită oamenilor legii, au primit pedepse între 10 luni şi 1 an şi 4 luni de închisoare, fără executare.