Un politician a găsit soluția pentru a evita coronavirusul: salutul nazist! A ieșit scandal

Publicat: 03/02/2020 | 22:25

S-a vrut o glumă, dar a ieșit tare prost! Un politician a sugerat că salutul roman este varianta cea mai bună pentru a evita coronavirusul! Asta pentru că ar înlocui tradiționala strângere de mână.

Politicianul este italianul de extremă dreaptă Ignazio La Russa, fost ministru al Apărării, în present vicepreședinte al Senatului. ”Să nu daţi mâna cu nimeni, contagierea e letală. Folosiţi salutul roman, este antiviral şi antimicrobian”, a scris Ignazio La Russa într-un mesaj pe Twitter, la finalul căruia a adăugat trei emoji purtând măşti sanitare.

Deşi mesajul său a fost foarte repede şters de pe Twitter, el a fost remarcat de mulţi utilizatori. „Managerul meu pentru social media, Alfonso, a scris un mesaj sarcastic pe contul meu, dar este posibil ca sarcasmul despre noul virus să poată să pară deplasat, aşadar i-am cerut să îl şteargă”, a explicat La Russa.

Mişcarea anti-sistem Cinci Stele a publicat pe reţelele de socializare o captură de ecran cu mesajul şters al lui La Russa, însoţită de textul următor: „Un singur cuvânt: Ruşine!”

Ignazio La Russa, în vârstă de 72 de ani, este membru al partidului Fraţii Italiei, care îşi are originea într-o organizaţie neofascistă – Mişcarea Socială Italiană. A fost ministru al Apărării în perioada 2008 – 2011 în unul dintre guvernele conduse de Silvio Berlusconi.

Naziștii au copiat salutul roman

Salutul roman este reprezentat prin mișcarea mâinii puțin deasupra capului, cu palma întinsă către cel salutat. Este o formă de respect pentru colegul, respectiv cetățeanul, de aceeași „origine”. Era folosit în perioada Imperiului roman, exact cu același scop. De aici a fost preluat de către naziști, care îl foloseau ca salut în cadrul armatei.