Un pădurar din Bacău a dat nas în nas cu o haită de lupi care vânau o căprioară – IMAGINI RARE

Publicat: 12/02/2020 | 13:45

Sunt imagini rare, surprinse de un pădurar în fondul de vânătoare Mănăstirea Cașin, din județul Bacău. Pădurarul, care își făcea traseul zilnic, a dat nas în nas cu o haită de lupi care vânau o ciută. (VEZI ȘI: CĂPRIOARE UCISE CU OTRAVĂ DE ȘOARECIPE UN FOND DE VÂNĂTOARE DIN OLT)

Adrenalina i-a dat curajul pădurarului să rămână în preajma lupilor, chiar dacă aceștia erau la mai puțin de 50 de metri de el.

„Nu și-a mai dat seama că putea să filmeze evenimentul, nu doar să-l fotografieze”

” Trei lupi făceau goana, în timp ce alții așteptau prada în apropiere. Ciuta s-a băgat în apă ca să scape de lupi, dar nu a avut nicio șansă. Pădurarul, prin natura meseriei, e obișnuit să se expună pericolelor.

De această dată, a rămas și el mirat pentru că era pentru prima dată când asista live la o asemenea vânătoare. A fost atât de surprins încât nu și-a mai dat seama că putea să filmeze evenimentul, nu doar să-l fotografieze „, a declarat Adrian Titianu, specialist în vânătoare la Direcția Silvică Bacău.

În zona Cașin, își are teritoriul o haită de lupi formată din aproximativ 10 exemplare. (NU RATA: MESAJUL EMOȚIONANT TRANSMIS DE TIBI UȘERIU, ÎNAINTE DE FINALUL YUKON ARCTIC)