Un nou scandal în sistemul medical! Un medic ar fi bătut și sechestrat o pacientă

Publicat: 11/12/2020 | 14:08

Scandal uriaș în Argeș! Un medic ar fi bătut și sechestrat o pacientă, dar și pe însoțitoarea acesteia din cauză că nu s-ar fi înțeles în privința onorariului. Șocant este că doctora de 65 de ani, ginecolog, profesa fără drept pentru că nu avea avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România. 

Scenele halucinante s-au petrecut la un cabinet medical din Pitești. Joi, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la sediul clinicii într-un dosar care vizează infracțiunile de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut-o pe femeia de 65 de ani, din Pitești.

Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie, după exercitarea unui act medical, medicul nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului. Potrivit anchetei, medicul ar fi încuiat-o pe pacientă, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic. Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri.

Cercetările au scos la iveală indicii potrivit cărora femeia a exercitat profesia de medic, fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România.

Presupusul medic a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.