Un nou record global! Spania a raportat 849 de morți de COVID-19 în doar 24 de ore!

Publicat: 31/03/2020 | 14:16

Situație tot mai îngrijorătoare  în Spania! Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a atins un nou record  global. Marți, 31 martie, au fost raportați 849 de morți și alte 9000 de cazuri de îmbolnăvire în doar 24 de ore.

Maximul anterior a fost de 838 de decese, raportate duminica trecută.

Spania a ajuns, astfel,  la 8.189 de morți și 94.417 infectați, conform bilanțul prezentat de de Ministerul spaniol al Sănătății și citat de El Pais.

De asemenea, peste 19.000 de pacienți s-au vindecat și aproape 50.000 au necesitat spitalizare. 5.607 sunt internați la terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI: ORDONANȚA MILITARĂ NR. 6 Alexandru Moldovan, prefect de Suceava, la GÂNDUL LIVE: Facem tot ce e posibil

Consiliul Miniștrilor se va reuni în cursul zilei de astăzi pentru a aproba un plan de sprijin economic pentru cei care nu mai pot să își plătească chiriile, cu dobânzi de 0%.

De asemenea, sunt vizate și măsuri de ajutor social pentru angajații independenți, anumite IMM-uri, cât și grupuri vulnerabile precum persoanele care lucrează ca menajere.

De luni a intrat în vigoare și o nouă serie de măsuri mai restrictive impuse de către autorități, precum oprirea activității în toate sectoarele neesențiale pentru ca muncitorii să rămână în izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: Incredibil! Cât ajunge să fie rata lunară pentru o Dacia Logan nouă cumpărată

Spre deosebire de Italia, unde 80% din decese au fost în aceleaşi trei regiuni, pe teritoriul spaniol a existat o creştere accelerată a cazurilor în regiuni care nu au fost anterior afectate. Astfel, specialiștii avertizează că situația din Spania riscă să devină mai gravă decât cea din Italia.