Un nou program de antrenare a câinilor! Aceștia sunt dresați pentru a detecta cazurile de COVID-19, chiar și la pacienții asimptomatici

Publicat: 03/05/2020 | 20:10

A fost lansat un nou program de antrenare a câinilor la Universității din Pennsylvania. Acesta are ca scop aflarea faptului dacă ei pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile s-au simți alte afecțiuni ale oamenilor.

Studiu are loc în centru veterinar al universității și se ocupă cu instruirea a opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul virus pentru a vedea dacă pot să îl detecteze. (CITEȘTE ȘI: POVESTE CUTREMURĂTOARE A MARIEI, CEA MAI TÂNĂRĂ VICTIMĂ A CORONAVIRUSULUI DIN REPUBLICA MOLDOVA! A MURIT LA DOAR 23 DE ANI)

Câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii, transmite LiveScience. Acest centrul veterinar realizează astfel de programe încă din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian.

Dacă studiul dă rezultate câinii pot fi foarte utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspândesc virusul. (VEZI ȘI: CARE SUNT CELE TREI SCENARII CARE S-AR PUTEA APLICA DUPĂ 15 MAI. STAREA DE ALERTĂ PARE IMINENTĂ)

„Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri”, a explicat unul dintre cercetători, potrivit Agerpres.

În cazul în care câinii își pot dezvolta această abilitate, universitatea asigură că utilizarea preliminară a acestora pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.