Un nou-născut a murit din cauza noului coronavirus: “Cu tristețe sfâșietoare, putem confirma primul deces pediatric”

Publicat: 02/04/2020 | 10:54

Un nou-născut a murit din cauza noului coronavirus, iar părinții și apropiații sunt în stare de șoc. Odată cu această veste tristă, specialiștii au atras încă o dată atenția că virusul SARS-CoV-2 poate fi contractat de oricine.

Citește și:  Încă doi morți din cauza COVID-19 în România. Bilanțul a ajuns la 94 de decese

Un bebeluș de 6 săptămâni a murit din cauza noului coronavirus

O fetiță de nici două luni din Hartford, capitala statului Connecticut al Statelor Unite ale Americii, a fost răpusă de noul coronavirus. Din păcate, la scurt timp după ce bebelușul a contractat COVID-19, au apărut complicații, iar medicii nu au putut să-i salveze viața, relatează jurnaliștii de la nbcconnecticut.com. Deocamdată, nu se se știe dacă micuțul suferea și de alte probleme. Vestea tristă a fost făcută publică de guvernatorul Ned Lamont, care a.

Află și: PRIMUL ORAȘ din România care s-a izolat de bunăvoie din cauza pandemiei. Primar: “Nu avem niciun bolnav. Trebuie să…” 

“Astăzi (n.r.: ieri), cu tristețe sfâșietoare, putem confirma primul deces pediatric din Connecticut provocat de COVID-19. Un nou-născut în vârstă de șapte săptămâni din zona Hartford a fost adus fără răspuns la un spital la sfârșitul săptămânii trecute și nu a putut fi restabilizat”, a scris Ned Lamont pe contul său oficial de Twitter.

Nu rata: Estimarea specialiștilor! 25%-50% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici

SUA: 865 de morți de coronavirus, într-o singură zi

În Statele Unite ale Americii, bilanțul deceselor a ajuns la 3.873 de decese, iar în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 865 de pierderi de vieți omenești. În plus, America are și cele mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din lume: 215.344 și, specialiștii, au anunțat că numărul va crește de la o oră la alta. Într-o singură zi, au fost depsitate 24.800 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul ucigaș din China.

Citește și: Panama, măsuri inedite împotriva coronavirusului! Femeile și bărbații ies din casă în zile diferite

Informații despre victimele virusului mortal din China, la nivel mondial

Conform celor mai noi informații publicate pe worldometers.info, la nivel mondial, 937.167 de persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19 și alte 47.267 au pierdut lupta la viață. După SUA, Italia are cele mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, respectiv: 110.574, iar numărul morților este aproape triplu… 13.155. În Spania, medicii tratează 104.118 de bolnavi care au contractat virusul mortal din China, iar alți 9.387 au fost răpuși de COVID-19.