Un nou incendiu la o secţie ATI pentru Covid-19! Opt pacienți din Turcia și-au pierdut viața din cauza flăcărilor puternice

Publicat: 19/12/2020 | 11:32

Tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț pare că s-a repetat în Turcia, unde un incendiu puternic a izbucnit la secția ATI pentru COVID-19 a unui spital din sud-estul țării. Mai multe persoane și-au pierdut viața.

Un incendiu izbucnit în secţia de terapie intensivă COVID-19 a unui spital din Gaziantep, din sud-estul Turciei, a ucis opt persoane, a anunţat sâmbătă biroul guvernatorului provinciei, transmite Reuters. (CITEȘTE ȘI: UPDATE INCENDIU DEVASTATOR LA ATI PIATRA NEAMȚ: 10 OAMENI AU MURIT, 7 SUNT ÎN STARE CRITICĂ. MEDICUL EROU VA FI TRANSFERAT LA UN SPITAL DIN BELGIA | VIDEO)

Din primele informații, se pare că incendiul a fost provocat de explozia unui aparat de ventilaţie pulmonară. În urma incidentului opt pacienți și-au pierdut viața, iar alți 11 oameni care erau trataţi în secţie au fost transferaţi la spitale din apropiere, au indicat autorităţile.

O situație asemănătoare a avut loc și în România, în luna noiembrie, la Spitalul din Piatra Neamț.  Atunci, zece pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat după ce un incendiu a izbucnit la Secția ATI din incinta spitalului.

(VEZI ȘI: TURCIA SE AFLĂ LA UN PAS DE CARANTINA TOTALĂ! PREȘEDINTELE ERDOGAN A ANUNȚAT NOI RESTRICȚII)