Un nou focar de COVID-19 la un cămin de copii din Buzău! Șapte copii au fost depistați pozitiv

Publicat: 29/06/2020 | 14:35

În România numărul cazurile de persoane infectate cu virusul COVID-19 a început să crească din nou, iar epidemia nu pare că este prea aproape de sfârșit. În acest context, a fost depistat un nou focar de coronavirus, la un cămin de copii din Buzău.

Conform informațiilor oficiale, paisprezece persoane, angajaţi şi copii asistaţi, au fost confirmate cu coronavirus la Complexul de servicii comunitare Beceni, din judeţul Buzău. Ca urmare autorităţile de sănătate publică au fost nevoite să declare focar de boală în acest cămin. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU RAFILA, ANUNȚ IMPORTANT DUPĂ CE NUMĂRUL DE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS A EXPLODAT ÎN ROMÂNIA. “ASIMPTOMATICII SUNT SURSA INFECTĂRILOR!”)

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, la Complexul de servicii comunitare din Beceni, joi au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor. În urma testelor efectuate au mai fost depistate o serie de alte 14 cazuri. Este vorba despre șapte angajaţi ai centrului şi despre șapte copii asistaţi, conform News.ro.

Întreg personalul o să fie testat

În urma apariției primelor trei cazuri, autoritățile au luat decizia de a testa toți oamenii din cămin, atât angajații, cât și copiii, în funcție de rezultate trecându-se și la contacții acestora. Complexul de servicii comunitare din Beceni adăpostește 32 de angajaţi şi 24 de copii.

În prezent, în judeţul Buzău, conform raportării oficiale de luni, există un total de 533 de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, cu 284 de persoane vindecate şi 12 care au decdat, având COVID 19, dar şi alte afecţiuni grave. (VEZI ȘI: ADIO, CONCEDII LA MARE ȘI LA MUNTE VARA ASTA?! GUVERNUL ROMÂNIEI IA ÎN CALCUL RESTRICȚIONAREA ACCESULUI ÎN STAȚIUNI)

Până acum, pe teritoriul României au fost confirmate 26.582 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și s-a înregistrat un număr total de 1.634 de decese. Astăzi, 29 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că de la ultima informare transmisă au fost depistate alte 269 de noi cazuri de îmbolnăvire.