Un nou focar de coronavirus, la un cămin pentru persoane cu dizabilităţi din Galaţi. 20 de angajați au fost testați pozitiv

Publicat: 17/06/2020 | 17:34

Un cămin pentru persoane cu dizabilităţi din Galaţi a intrat în carantină de miercuri, 17 iunie, după ce aici a fost depistat un nou focar de coronavirus. 20 din cei 51 de angajaţi au fost testați pozitiv, dar sunt asimptomatici.

Se pare că, focarul a pornit de la o angajată, care fără să știe că este contaminată, a venit la serviciu, a explicat Tania Calcan, purtător de cuvânt la Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galaţi. (CITEȘTE ȘI: RECOMANDĂRILE LUI RAED ARAFAT DUPĂ APARIȚIA FOCARULUI DE COVID-19 LA FAN COURIER: „RISCUL PRIN COLETE SĂ SE TRANSMITĂ…”)

Din cei 51 de angajaţi, 20 au fost testați pozitiv, iar alte 16 persoane au rezultate negative. În ceea ce îi privește pe cei 39 de beneficiari, cu vârste între 18 și 40 de ani, nu au simptome, dar vor fi şi ei testaţi, a informat Monitorul de Galați. În acest caz o ancheta epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Galați este în desfășurarea.

„În cursul zilei vor fi testaţi restul angajaţilor şi toţi beneficiarii din centru. În centru sunt persoane adulte, cu vârsta între 18 şi 40 de ani, tineri, încadrate în grad de handicap.”, a anunțat Tania Calcan, purtător de cuvânt DJASPC Galaţi:

„Toţi cei 20 de bolnavi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru persoane cu Dizabilităţi numărul 1 sunt asimptomatici şi au o stare bună”, a explicat și Liliana Iordăchescu, de la Direcția de Sănătate Publică Galaţi.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului

Pentru acest caz, la nivelul Prefecturii Galaţi s-a întrunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis suplimentarea numărului de angajați şi schimbarea turelor cadrelor medicale, prin transferul de la alte instituţii de către administratorul căminului. (VEZI ȘI: UN NOU FOCAR DE COVID-19! UN MEDIC ŞI OPT ASISTENŢI, CONFIRMAŢI CU NOUL CORONAVIRUS, LA INSTITUTUL ONCOLOGIC DIN IAŞI)

Mai mult, se va instala un cort de către ISU pentru asigurarea circuitului. Acest focar este al treilea care izbucneşte într-un cămin de îngrijire din Galaţi. Primele două au apărut în cămine de îngrijire a bătrânilor şi, de la începutul epidemiei, din acele cămine, au murit 64 de persoane, 63 beneficiari şi un angajat.