Un nou focar de coronavirus în Italia. Aproape 50 de angajați au fost depistați cu COVID-19

Publicat: 25/06/2020 | 19:04

A fost depistat un nou focar de coronavirus în Bologna, Italia, la un depozit folosit de o firmă de transporturi și livrări, potrivit presei locale, AFP.

Un număr de 46 de angajați au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 40 sunt asimptomatici, scrie cotidianul Resto Del Cardino. Mai mult, doi șoferi din cadrul firmei au fost și ei depistați pozitiv cu COVID-19.

Depozitul care aparține Societății Bartolini (BRT) a fost închis.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea acuză conducerea penitenciarului Rahova de cenzură: „Nu am avut voie să fac asta 13 luni”. Reacția ANP

Italia este cea mai afectată țară din Europa în ceea ce privește numărul de morți. 34.644 de decedaţi din 239.410 de persoane contaminate, arată cifrele autorităţilor sanitare.

În prezent, epidemia pare să se află sub control, în această săptămână înregistrându-se între 18 şi 30 decese zilnic şi un număr de contaminări în scădere.

CITEȘTE ȘI: Dani Oțil a răbufnit în direct: „E total transparentă și total nepotrivită!”. În ce ținută sexy a apărut iubita prezentatorului la „Neatza cu Răzvan și Dani”

Cu toate acestea, două focare noi au apărut la Roma în urmă cu două săptămâni. Autorităţile sanitare au îndemnat la ‘prudenţă’ după aceste ‘semnale de alertă’, subliniind că ‘circulaţia virusului este încă importantă’.

CITEȘTE ȘI: Ultimul interviu acordat de Ionuţ Popa, cu câteva luni înainte să moară: ”Nu cred că se mai pot face multe pentru mine”

Oameni de ştiinţă italieni au publicat miercuri un articol în care afirmă că situaţia de urgenţă provocată de COVID-19 s-a ‘terminat’ în peninsulă, o poziţie care a suscitat vii reacţii într-o ţară în care mulţi se tem încă de un al doilea val de epidemie.

CITEȘTE ȘI: Adela Popescu suferă de o boală teribilă! Ce diagnostic i-au pus medicii după ce s-a internat de urgenţă. Momente de panică la Pro TV