Un mort și mai multe persoane intoxicate cu fum după un incendiu într-un apartament din Bistrița

Publicat: 14/01/2020 | 08:27

Un bărbat a murit și alte șapte persoane, între care un copil de un an și opt luni, primesc îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum în urma unui incendiu care a izbucnit, marți dimineața, într-un bloc din Bistrița.

Din imobil au fost evacuate peste 20 de persoane, transmite corespondentul Mediafax. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, un incediu puternic a izbucnit, marți dimineața, într-un apartament din Bistrița, o persoană fiind surprinsă în interiorul acestuia. Din bloc au fost evacuate de pompierii militari 20 de persoane, din care șapte au fost intoxicate cu fum.

“Detașamentul de Pompieri Bistrița intervine în municipiul Bistrita la un incendiu într-un apartament, existând posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă în apartament. Concomitent cu acțiunele de localizare și lichidare a focarelor, toate persoanele au fost evacuate din bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari, restul au ieșit singure din locuințe. În momentul în care pompierii au putut intra in apartamentul de la care a izbucnit incendiul, aceștia au găsit un bărbat în stop cardio-respirator. Mai multe persoane primesc îngrijiri la locul intervenției (intoxicații cu fum)” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

Bărbatul găsit în stop cardio-respirator a fost resuscitat, însă nu a răspuns manevrelor de resucitare și a fost declarat decedat. Până la ora transmiterii acestei știri, copilul de un an și 8 luni și mama acestuia au fost transportați la spital, alte cinci persoane primind îngrijiri medicale la locul evenimentului.