UN MILION de dolari! Donație URIAȘĂ pentru Crucea Roșie!

Publicat: 27/03/2020 | 11:10

După ce zilele trecute Crucea Roșie a anunțat că au ajuns în țară cele zece aparate și 300 de kituri de testare coronavirus cumpărate, organizația a mai primit o veste de necrezut: Philip Morris Romania donează un milion de dolari!

Banii vor fi folosiți pentru achiziţionarea a 10 aparate de ventilaţie, 3 aparate de testare COVID-19, cu 5.000 de kit-uri de testare, 1.000 de ochelari de protecţie, 100.000 de măşti medicale şi 5.000 perechi de mănuşi. Cel mai probabil aceste dotări vor ajunge la Institutul „Matei Balș”, unde este cea mai mare nevoie de ele.

Crucea Roșie a demarat și o campanie de strângere de fonduri, „Romania salvează România”, iar cei care doresc pot dona direct pe site, www.crucearoșie.ro, sau pe SMS, 2 euro, la numărul 8827.

Eforturile Crucii Roșii se concentrează pe dotările unităților sanitare cu aparatura medicală necesară testării și tratării persoanelor infectate cu coronavirus, pachete cu alimente și materiale igienice pentru persoanele vulnerabile, pentru cei aflați în izolare la domiciliu sau carantină, și sute de mii de materiale tipărite de informare care au fost deja distribuite, atât în orașe cât și în sate, de voluntarii organizației.