Un membru important PNL a dat BAC-ul la 42 de ani: „Am învăţat şi sper să fie bine”

Publicat: 22/06/2020 | 21:07

Daniel Moroşanu ( 42 de ani), prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, a absolvit anul acesta Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra, iar luni dimineaţă a participat la proba scrisă de Limba şi literatura română alături de elevii doar ce ieșiți de pe băncile școlii.

Politicianul a absolvit în anii ’90 o şcoală profesională de mecanici auto, iar în urmă cu doi ani a absolvit şi liceul, la seral.

Citește și: FOTO | De-a dreptul hilar! Cum s-a îmbrăcat un elev care a dat „BAC-ul” astăzi! 

„Subiectele au fost nici prea-prea, nici foarte-foarte. Am învăţat şi sper să fie bine. Mai am miercuri şi joi, la istorie şi geografie. Nu m-am hotărât dacă în eventualitatea în care iau Bacalaureatul voi urma şi o facultate“, a declarat Daniel Moroşanu, pentru Adevărul.

Unul dintre apropiații ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

Între timp, acesta a absolvit şi o şcoală de tehnicieni silvici, fiind condiţionat de diploma de bacalaureat pentru a obţine un post în domeniu. Asta dacă între timp nu va reuşi să devină primar al comunei Vidra, după eşecul din anul 2016, când a fost nevoit să se mulţumească doar cu statutul de consilier local.

Daniel Moroşanu este din anul 2017 prim-vicepreşedinte al PNL Vrancea, unde se ocupă de Departamentul de Politici Publice. Este considerat unul dintre oamenii de încredere ai ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, fiind şi şoferul personal al acestuia cât timp Ştefan a fost deputat.

Nu uita de: Acestea sunt singurele lucruri cu care elevii au voie să intre la examenele de la Bacalaureat 2020

Prima probă de la BAC

Luni, 22 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat: Limba și literatura română. Au fost prezenți 134.831 de candidați, în timp ce 3.643 de candidați au absentat. Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Acesta va susține examenul în etapa specială, ce se va desfășura în data de 6 iulie. 46 de candidați s-au aflat în izolare, iar alți 5 în carantină/spitalizați.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 85 de candidați. Drept consecință, aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.