Un medic s-a sinucis atunci când a aflat că este infectat cu noul coronavirus: ”Suntem în stare de șoc. A lăsat o scrisoare…”

Publicat: 06/04/2020 | 07:18

Pandemia de coronavirus lasă în urmă, în fiecare zi, tragedii care șochează. Una dintre țările cele mai afectat de COVID-19 este Franța, iar numărul celor infectați crește îngrijorător. Sunt foarte multe decese și familii îndoliate, iar presa internațională relatează cazul medicului echipei franceze de fotbal  Stade de Reims.

Bernard González, în vârstă de 60 de ani, s-a sinucis duminică, după ce a aflat că este infectat cu noul coronavirus. Vestea a îndoliat fotbalul francez, potrivit informațiilor furnizate de ziarul Le Parisien. Medicul se afla acasă, acolo unde era izolat, împreună cu soția sa și, înainte de a recurge la acest gest extrem, a lăsat o scrisoare în care a încercat să explice legătura dintre virusul ucigaș și moartea sa.

Primarul orașului a declarat, pentru sursa citată, că medicul Bernard Gonzales este ”o victimă colaterală” a COVID-19 și că acesta se afla în carantină.

„Mă gândesc la părinții săi, soția sa, familia sa… Este o victimă colaterală a COVID-19, pentru că fusese detectat pozitiv și era în carantină. Știu că a lăsat o notă pentru a-și explica gestul, dar nu știu conținutul său”, a spus Arnaud Robinet, primarul orașului, pentru Le Parisien.

(CITEȘTE ȘI: TUPEU INCREDIBIL AL UNUI POLIȚIST! ERA FILMAT CHIAR DE TÂNĂRUL ȘOFER ÎN TIMP CE-ȘI BĂTEA JOC DE EL: ”DACĂ IAU CORONAVIRUS?” / ”ASTA E!” CE S-A ÎNTÂMPLAT APOI LE ÎNTRECE PE TOATE VIDEO)

”Nu pot vorbi despre asta”

Antrenorul echipei de fotbal Reims a transmis că președintele clubului i-a dat vestea tristă și că îi este foarte greu să vorbească despre o astfel de dramă la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Cu toții sunt în stare de șoc, a mai spus el, fără a ofetri eventuale informații despre detaliile aflate în scrisoarea lăsată de Bernard Gonzale.

„Președintele meu tocmai m-a informat. Este foarte dificil să vorbesc despre asta. Suntem în stare de șoc. A lăsat o scrisoare în care se explică gestul său, dar nu mai știu. Nu pot vorbi despre asta”, a declarat David Guion, antrenorul lui Reims, în ziarul L’Equipe.

(VEZI ȘI AICI: LEONARD DOROFTEI, MĂRTURISIRI DESPRE VIAȚA ÎN CANADA, ÎN PLINĂ EPIDEMIE DE CORONAVIRUS: „ÎNCEPE DIN ZI ÎN ZI SĂ FIE MAI RĂU”)